30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kara çarşaflı soygun

Bağcılar'da üzerlerine giydikleri kara çarşafla kendilerini kadın gibi gösteren iki erkek, girdikleri kuyumcu dükkanının sahibini silahla etkisiz hale getirdikten sonra 35 bin TL değerinde altın çalarak kaçtı.

Zanlılar, soygundan sonra kaçtıkları ve çalıntı olduğu belirlenen aracı ise başka bir mahallede bıraktı.
Alınan bilgiye göre olay saat 12.30 sıralarında Bağcılar Mahmutbey Caddesi üzerinde bulunan İtimat Kuyumculuk'ta meydana geldi. Kara çarşaf giyerek kadın kılığına giren 2 erkek, kendilerini müşteri gibi gösterip kuyumcu dükkanına geldi. Dükkan sahibi Mehmet Erkoç ile sohbet eden zanlılar, acilen bir yere telefon etmek istediklerini söyledi.

Şahıslardan şüphelenmeyen dükkan sahibi telefonu kullanmalarına izin verdi. Masanın üzerindeki telefonu şahıslara uzatmak için eğilen Erkoç, kafasını kaldırdığında şahısların kendisine silah doğrulttuğunu gördü. Erkoç'u silahla etkisiz hale getiren zanlılar, yaklaşık 35 bin TL değerindeki altını yanlarında getirdikleri çantaya doldurdu. Zanlılar daha sonra kaçmak için kapıya doğruldu. Bu sırada yanında bulunan sandalyeyi silahsız olan hırsızın üzerine fırlatan dükkan sahibi Erkoç ile zanlı arasında kısa süreli bir boğuşma yaşandı.

Zanlının üzerindeki kara çarşafı çeken dükkan sahibi, kadın zannettiği kişinin erkek olduğunu fark etti. Mehmet Erkoç'un elinden kurtulmayı başaran zanlılar, dışarı kendilerini bekleyen araçla olay yerinden uzaklaştı. Zanlılar olay yerinden kaçmak için kullandıkları ve çalıntı olduğu belirlenen 34 SH 9189 plakalı Şahin marka aracı ise Zafer Mahallesi Tekke Sokak üzerinde terk etti.

Dükkan sahibinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. Polis, kuyumcu dükkanındaki güvenlik kamerası görüntülerine ise incelenmek üzere el koydu. Olayla ilgili olarak kaçan şahısların yakalanması için soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?