3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Karaçorlu son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da dün vefat eden eski milletvekillerinden Vahidettin Karaçorlu'nun cenazesi toprağa verildi.

Felçli olması nedeniyle yaklaşık 5 yıldır Darülaceze'nin Kayışdağı tesislerinde bakılan ve dün sabah vefat eden Karaçorlu (83) için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde bir tören düzenlendi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karaçorlu'nun Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasıyla götürüldüğü Çamlıca Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine, Karaçorlu'nun eşi Mübeccel, kızı Mehlika Doğan, oğlu Haluk Karaçorlu, damadı Davut Doğan, torunları, bazı eski milletvekilleri, bazı cemaat temsilcileri ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Eski MSP Milletvekili Abdülkadir Timurağaoğlu, Karaçorlu'nun MSP'nin ilk 48 milletvekilinden biri olduğunu ifade ederek, “İyi bir nur talebesiydi. Hizmet ehliydi. Üzgünüz. Mekanı cennet olsun” dedi.

1925 yılında Harput'ta doğan Karaçorlu, Yüksek Erkek Teknik Öğretmen Okulu'nda eğitimini yarım bıraktıktan sonra bir süre kütüphanecilik ve öğretmenlik yaptı. Giresun Müftülüğü'nde de çalışan Karaçorlu, 1973-1977 arasında MSP Sivas Milletvekili olarak TBMM'de bulundu. Beyin kanaması geçirerek bakıma muhtaç hale gelen Karaçorlu, 5 yıl önce Darülaceze'ye yerleştirilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 16:50:05
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 17:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?