6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Karagümrük çetesi'ne ömür boyu hapis cezası

Afyon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklardan Emin Alakaş, Sami Tokur ve Ahmet Yargüder hazır bulundu. Nuri ve Vedat Ergin’i ise Avukat Hikmet Çarboğa temsil etti. Mahkeme heyeti, sanık Vedat Ergin hakkında Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimata cevap geldiğini, bunun da dosyaya eklendiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, savcının iddianameyi okumasının ardından, Ergin Kardeşler’in avukatı Hikmet Çarboğa söz alarak, tutuklu sanıklardan Nuri Ergin’in, iddianamede yer aldığı gibi küfrederek, huzurda tutuklu bulunan sanıklara talimat vermesinin mümkün olmadığını iddia etti. Çarboğa, sanıkların Mustafa Duyar’ı öldürüp, Selçuk Parasadan’ı yaralamalarının ardından Afyon Kapalı Cezaevi’nde isyan çıktığını anımsatarak, isyanın bastırılması için dönemin cumhuriyet başsavcısının Nuri Ergin’den telefonla yardım istendiğini iddia etti. Nuri Ergin hakkındaki iddiaların, davanın geçmiş duruşmalarında aleyhinde tanıklık eden kişilerce ortaya atıldığını da öne süren Çarboğa, Nuri ve Vedat Ergin’in tahliye edilmesi talebinde istedi.

Mahkeme heyeti, daha sonra tutuklu sanıklar Sami Tokur, Emin Alakaş ve Ahmet Yargüder’i Özdemir Sabancı Suikasti faillerinden Mustafa Duyar’ı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklara ayrıca Celalettin Selçuk Parsadan’ı öldürmeye tam teşebbüs suçundan 16’şar yıl ve “cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkülün üyesi olmak” suçundan da 1’er yıl hapis cezası verildi. Sanıkların, cezalarının 6’şar ay 20’şer gününü hücrede tecrit biçiminde geçireceği de karara bağlandı. Mahkeme Heyeti Vedat Ergin’in hakkında Mustafa Duyar’ın öldürülmesi olayına katılmak ve suç örgütünün yöneticisi olmak iddialarına ilişkin yeterli ve inandırıcı delil bulunamadığından beraatine karar verdi.

Sanık Nuri Ergin ise sanıklar Sami Tokur, Emin Alakaş ve Ahmet Yargüder’i “adama öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve “suç işlemek maksadıyla oluşturulan teşekkülün yöneticisi olmak” suçundan da 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ergin’in, cezasının 2 ayını hücrede tecrit biçiminde geçireceği de karara bağlandı.

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 17:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?