4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Karakaş 'büyükşehir'e talip!

Eski bakan Ercan Karakaş, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Karakaş, düzenlediği basın toplantısının ardından, parti yöneticisi bulamadığı için aday dosyasıyla 40 dakika beklemek zorunda kaldı.

Aday adaylığıyla ilgili CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Karakaş, İstanbul'un iyi yönetilemediğini öne sürdü. Karakaş, "Bu şehre bir kent vizyonu gerekir. İstanbul'da arsa üretmek, altyapıyı düzenlemek, yeni nüfusa yaşanacak koşullar hazırlamak gerekir. İstanbul'da yeşil alan yok. Kent depreme hazırlıklı değil. Bir şekilde kullanılmayan boş araziler satılıp rant elde ediliyor ve bu rant yandaşlar arasında paylaşılıyor. Ben başkan olursam buradan çıkacak rantın tekrar İstanbul halkına dönmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağım. Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın söylediği gibi, bu seçimler özel bir anlam ifade ediyor. Bu seçimlerde CHP başarılı olacaktır ve Türkiye bu seçimlerin sonunda erken seçime gidecektir" dedi.

İstanbul'a sosyal bir belediyecilik anlayışı gerektiğini belirten Karakaş, değişimin şart olduğunu savundu. Ercan Karakaş, "Bazı isimler adaylık için CHP'den geçiyor. Aday gösterilmesem bile belediyecilik anlayışını getirene destek veririm" diye konuştu.

Bir dönemler ortaya çıkan yolsuzluk olaylarının hatırlatılması üzerine Karakaş, "1989-94 yılları arasında sosyal demokratlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başkandı. O dönemde olumlu şeyler yapıldı. Örneğin metro. O proje haricinde bir kilometre metro ilerlemesi yok. Tabi bazı olumsuzluklar da oldu ama bugünkülere baktığımızda onlar hiçbir şeymiş. Şimdi yönetim yandaşlara rant sağlamakta. 2006 yılında İSKİ'de yapılan ihalelerin 25'inden 18'i kurallara aykırı yapılmış. Bununla ilgili rapor var. Ben varoşlarla İstanbul'un diğer zenginleri arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak için elimden geleni yapacağım. Bununla ilgili projelerimiz de var. Kim nasıl giyinirse giyinsin, etnik kökeni ne olursa olsun, nasıl yaşarsa yaşasın herkes eşittir, bizde bir ayırımcılık söz konusu değildir. Diğer sol partilerle adaylığımla ilgili konuştum ve hepsi beni destekledi" açıklamasında bulundu.

Açıklamasının ardından aday dosyasıyla basın mensuplarına poz veren Karakaş, dosyayı teslim edecek bir parti yetkilisi bulamadı. Parti yöneticilerinin gelmesi beklenirken, il başkanının şehir dışında, il genel sekreterinin kaza yaptığı, il başkan yardımcısının da yolda olduğu bilgisi geldi. Bekleyiş sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Karakaş, kaç dakikadır beklediği sorusuna "40 dakika" yanıtını alınca, "Korkunç" dedi.

Basın mensuplarından özür dileyen Karakaş'ın dosyası için CHP il yöneticisi Veysel Çil salona çağırıldı. Karakaş'tan dosyayı teslim alan Çil, "Diğer arkadaşlar geciktiği için bu dosyayı ben alıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 15:15:03
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 15:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?