30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Karakaya işçilerin yanındaydı

Saadet Partisi Kartal Belediyesi Başkan adayı Mimar ve Şehir Planlama uzmanı Hüseyin Karakaya, Birleşik Metal-İş’de örgütlendikleri gerekçesiyle işten atılan sinter METAL ve GÜRSAŞ işçilerini ziyaret etti.

Kartal’da oturan ve 480 işçiyi SP Kartal İlçe Başkanı İmdat Sevinç ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İhsan Çakır ile birlikte bir moral ziyareti yapan SP Kartal Belediyesi Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, işçilerin haklı direnişlerine adeta destek verdiler,onların yanlarında oldular.

GREV UZADI

Haksız bir şekilde işten çıkardıklarını iddia eden işçiler, direnişlerinin 3. ayını doldurduklarını söylediler. Tekrar işe iade edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Birleşik METAL İş Sendikasına mensup işçilere gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili gazetemize açıklama yapan SP Kartal Belediyesi Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, “ Kartal’da oturan ve üç aydır işten uzaklaştırıldıkları için Grev’de olan emekçilerimize bir moral ziyareti yaptık. Soğuk bir havada yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışan ve ekmeklerinin peşinden koşan ekmekleri için çırpınan insanlardır. Onların yanında olmamız ve onlara moral vermemiz gerekir. Biz de öyle yaptık, onların yanında olduk ve onlara moral vererek yalnız olmadıklarını söyledik. Her eve iş, aş ve kaynayan bir tencere, tüten bir bacanın olması bizim en büyük arzumuz ve en büyük isteğimizdir. Çünkü işsiz kalan her insan mutlaka kötü yola gidecek demektir. İşsiz kalan insanları Allah göstermesin hırsız olmaktan, dolandırıcı olmaktan kurtarmak için insanlarımıza iş vermemiz lazım. Dalayısıyle onlarda kendi çoluk çocuklarının rızıkları olan ekmeklerini ve haklarını korumak için bir mücadele veriyorlar. O mücadelelerinde onların yanında olduk, onların yanında da olmaya devam edeceğiz”dedi.

Karakaya, bu arada Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Coşkun ile bir süre görüştü ve son gelişmelerle ilgili bilgi edindi.
 

Fethi Satıcı-Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?