4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Karaköy'e yüzer iskele

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy İskelesi'ni kullanan vatandaşların mağdur olmaması için motor seferleri başlatıldığını belirterek, batan iskelenin yerine yeni yüzen duba getirileceğini söyledi.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy İskelesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklama yapan Paksoy, İstanbul'un 2 gündür şiddetli lodosun etkisinde kaldığını belirterek, "Yoğun hava şartları ile karşı karşıyayız. Dünden bugüne deniz otobüsü ve feribot seferlerimizde ciddi aksamalar var. Dün akşam saat 20.00'de Karaköy İskelemiz ön tarafından su almaya başlamıştır. Ekiplerimiz olaya acilen müdahale ettiler. Yolcu trafiğini o an kapattık. 4 saatlik zaman dilimi içerisinde tüm birimler bir kriz masası kurarak olaylara müdahale ediyoruz. Tankı boşaltmak için çaba sarf ettik. Ancak hava şartlarından dolayı boşaltamadık ve neticede iskelemiz alabora oldu. Bizim için Karaköy İskelesi önemli bir iskele. Günde 15 bine yakın yolcu taşıyoruz. Yolcularımızın mağdur olmaması bizim için çok önemli. Dünden bugüne çok ciddi eylem planları hazırladık. Vatandaşlar mağdur olmayacaklar. Bugün itibariyle Karaköy'den Kadıköy'e sefer başlattık. Bizim tarifemiz gibi vapurlar yerine motorlar şuanda çalışıyorlar" dedi.

Yolcuların maliyet açısından herhangi bir kayba uğramayacağının altını çizen Paksoy, "Bugün bunun yanına ilave olarak Eminönü'ndeki sefer sayımızı arttırıyoruz. Bir ilave iskele koyarak Eminönü'nden Karaköy'e yolcularımızın ulaşımını sağlayacağız. Kabataş'ta seferlerimizi arttırarak ilk acil eylem planımızı yürürlüğe sokmuş oluyoruz. Bunun yanında bizim düşüncemiz mevcut yüzen dubanın yerine bir yüzen duba getirmektir. Ekiplerimiz bu çalışmayı yapıyorlar. Şuanda yüzen dubalarımız var zaten ve çok rahat olarak çekilerek buraya getirilecek. İDO'nun tek yüzen duba üzerindeki iskelesi Karaköy İskelesi'ydi. Diğer iskelelerimiz sabittir. Diğer bütün iskelelerimizin bakımı düzenli olarak yapılmıştır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?