4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Karaman ifade verdi

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, dün ’sahte vekaletname’ soruşturması kapsamında ifade verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Konya Milletvekili Atilla Kart’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusuyla, Deniz Feneri e.V. davası hükümlüsü Mehmet Gürhan adına, Almanya’da tutuklu olduğu halde İstanbul 10. Noterliği tarafından adına vekaletname düzenlendiği ortaya çıkmıştı. Karaman, bu suçlama nedeniyle ifade vermeye çağırıldı.

Gürhan’ın eşi sıkıntıdaydı

Karaman dün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne gelerek Avukatı Ersan Şen’le Cumhuriyet Savcısı Fehmi Tosun’a ifade verdi. Karaman, Deniz Feneri e.V. davasından Almanya’da tutuklu bulunan Mehmet Gürhan’ı 1996 yılından beri tanıdığını söyledi. Gürhan’ın Almanya’da tutuklanmasının ardından, eşi Nurgül Gürhan’ın mali sıkıntıya girdiğini, bu nedenle Haliç Deniz Taşımacılık Turizm Ltd. Şti.’deki hisselerinin devredilmesini istediğini anlatan Karaman, bunun üzerine, hisselerin, ortaklardan İsmail Karahan’a devredilmesini kararlaştırdıklarını anlattı.

50 bin YTL elden teslim

Suça konu olan vekaletnameyi kimin getirdiğini bilmediğini, şirket merkezine gittiğinde devir sözleşmesinin hazır olduğunu belirten Karaman, İstanbul 10. Noterliği’nce düzenlenen sözleşmeyi 21 Mayıs 2007’de Mehmet Gürhan’a vekaleten, noter başkatibi Nihat Beyan’ın yanında imzaladığını, hisseleri de İsmail Karahan’a devrettiğini öne sürdü. Karaman’ın, 50 bin YTL bedeli de Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan’a kendisinin elden ödediğini anlattığı öğrenildi. Karaman, kendisinin de ne Almanya’daki ne de Türkiye’deki Deniz Feneri Dernekleri ile hiçbir zaman ilişkisi olmadığını öne sürdü. Deniz Feneri e.V. eski Başkanı hükümlü Mehmet Gürhan’ın ifadesi de, talimat yoluyla Almanya’da alınacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 11:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?