2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Karayolları'na 18 talip çıktı

Bir hafta içinde ilanının çıkması ve martta ihalesinin yapılması beklenen Karayolları arazisine 18 talip çıktı. Araziyi alacak yatırımcı 4 proje hazırlayacak, Anıtlar Kurulu'nun seçeceği proje inşa edilecek.

İstanbul'un en değerli arazisi olarak kabul edilen ve gündemden düşmeyen İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin satışında sona yaklaşılıyor. Ocak ayının 20'sine kadar ilanının çıkmasının beklendiği arazinin satışının da mart ayında tamamlanması planlanıyor. Arazinin satışında danışmanlık görevini yapan Garanti Yatırım Menkul Kıymetler İcra Kurulu Başkanı Metin Ar'ın verdiği bilgiye göre, araziyle ilgileneceği düşünülen 130 kuruma teklif götürüldü; bu kurumların 18'i araziyle ilgilenerek görüşmeler yürüttü.

4 PROJEDEN 1'İ SEÇİLECEK 

Arazinin satışının büyük ihtimalle mart ayında tamamlanacağını vurgulayan Ar, ihaleyi alan firmanın 4 bağımsız mimari proje hazırlatacağını, Anıtlar YüksekKurulu'nun bu projeler arasında bir seçim yaparak hangisinin hayata geçirileceğine karar vereceğini dile getirdi. Projelerin aynı mimarlık firması tarafından hazırlanmamasının önemine işaret eden Ar, "Bu yöntemle daha iyi sonuçların elde edileceğine inanılıyor" diye konuştu. Yapılacak binanın en fazla 26 katlı olacağını ve emsal oranın 2.8 olarak belirlendiğini söyleyen Ar, yer üstünde yer alacak brüt kapalı alanın 233 bin 5 metrekare olacağını ifade etti. Ar, arazinin talipleri arasında kurumsal yatırımcıların da bulunduğunu kaydetti.

YETERLİLİK ŞARTI YOK 

Metin Ar, ihaleye katılacak firmalarda herhangi bir yeterlilik şartı aranmadığını söyleyerek, "Tecrübe ya da başka yetkinlik kriterleri aranmayacak; en fazla parayı çıkaran araziyi alacak" şeklinde konuştu. Maliye Bakanlığı hazinesine ait olan, Beşiktaş- Zincirlikuyu'da 30 ada 157 parselde kayıtlı ve yüz ölçümü 96 bin 505 metrekarelik arazi, 11 Ağustos 2006 tarihinde özelleştirme programına dahil edilmişti. Özelleştirme İdaresi'nin hazırladığı yeni imar planına göre, arazinin çevresine bir servis yolu yapılması gerekecek. Servis yolunu kapsayan yaklaşık 13 bin metrekarelik bir yeşil alan korunacak. Böylece geriye 83 bin 216 metrekarelik net kullanım alanı kalacak.

Meltem ERSOY/sabah
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 13:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?