3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kardeşimin katili müvekkillerim değil

1993’te öldürülen Uğur Mumcu’nun kardeşi olan ve Ergenekon Davası’nda Doğu Perinçek ile birlikte İşçi Partili sanıkları savunan avukat Ceyhan Mumcu, duruşmadan sonra yaptığı açıklamayla, "Sanıklar Uğur Mumcu ile bağlantılı, bu davada müdahil olmamalıydı" eleştirilerini cevaplandırdı.

ERGENEKON davasının 2’nci duruşmasının öğleden sonraki bölümünde, Doğu Perinçek’in ve diğer İşçi Partililer’in avukatı Ceyhan Mumcu açıklamalar yaptı. Mumcu, bazı gazetelerin müvekkillerinin kardeşi Uğur Mumcu’nun öldürülmesiyle bağlantısı olduğunu öne sürdüklerini hatırlatarak, "Yargılanan kişilerin suikast ile ilgisi yok. Uğur Mumcu olayı o dönemdeki Genelkurmay ve MİT’in ayıbıdır. O zaman sanıklar olsa olsa Doğan Güreş, Sönmez Köksal ve Mehmet Eymür olmalı" dedi.

Ergenekon duruşmasının ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Duruşmayı 27 Ekim Pazartesi gününe erteleyen mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıkların birlikte yargılanmasına karar verdi. Duruşmada 1993’te bombalı saldırı sonucu öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu, geçen hafta kendisine bazı gazeteler tarafından yöneltilen "Sanıklar Mumcu suikastiyla bağlantılı. Bu davada müdahil olmamalıydı" eleştirilerini yanıtladı. Yargılanan kişilerin kardeşinin öldürülmesiyle bir ilgisi olmadığını söyleyen Mumcu, şunları söyledi: "Uğur Mumcu olayı o dönemdeki Genelkurmay ve MİT’in ayıbıdır. O zaman sanıklar olsa olsa Doğan Güreş, Sönmez Köksal ve Mehmet Eymür olmalı. Fethullah Gülen bile Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü tarihi bilir. Onun paralarıyla çalışan bu haberleri yapan gazetecileri de uyarması da gerekir" dedi.

Sevgi Erenol’un avukatı Nevzat Erdemir Türkiye’nin şu anda rejim tehditi altında olduğunu savunarak, "Bu dava siyasi iktidarın gölgesinde yapılan bu dava, rejimi değiştirmek isteyenlerin vardığı son aşamadır. Sizin vereceğiniz karar, bu Cumhuriyetin Fethullah Gülen Cumhuriyeti olup olmayacağı anlamına gelecektir" dedi. Bu sözler üzerine salondan alkışlar yükselince Mahkeme Başkanı Köksal Şengül, Burası futbol sahası değil, kimsenin alkışa ihtiyacı yok. Beni görevi bulunmayanları salondan çıkartmak zorunda bırakmayın" diye uyardı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 09:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?