30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kardeşini çok özlemişti

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden mühendislik bölümü öğrencisini, uzun süredir görmediği 1 yaşındaki kardeşinin hasreti ölüme götürdü.

Gencin, Eskişehir'deki akrabalarının, "İstanbul'a gitme" teklifine ısrarla, "Gitmek istiyorum, kardeşimi özledim" dediği ortaya çıktı.
Üniversite öğrencisi Derviş Havuz'un (24) ölüm haberi, ailesini yasa boğdu. Dünkü tren kazasından hayatını kaybeden Havuz'un cansız bedeni, Bozüyük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İstanbul'da oturan ailesine acı haberi veremeyen Derviş'in yakınları, genç mühendis adayının ağır yaralı olduğunu ve şuurunun yerinde olduğunu söyledi.

Ancak aile, acı haberi hastaneye geldikten sonra alarak sinir krizleri geçirdi.
Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Havuz, daha önceden aldığı ek ders için Eskişehir'de yaz okuluna kaldı. Sınavlarına girdikten sonra yaz okulunu bitiren ve Eskişehir'deki yakınlarını ziyaret eden Havuz, bir süre akrabalarında misafir olarak kaldı. Akrabalarının tüm ısrarlarına rağmen evine geri dönmek isteyen Havuz, "Gitmek istiyorum artık çünkü kardeşimi özledim" dedi. Bunun üzerine yakınları Havuz'u, Eskişehir Tren İstasyonu'ndan İstanbul'a gitmek üzere yolcu etti.
Derviş Havuz'un yaz okulu için Eskişehir'e geldiğini, kalması için kendisine ısrar ettiklerini ancak küçük kardeşi Doruk'u özlediği için gitmek istediğini ifade eden yakınları, "Dün öğlen 12.00'ye kadar beraber oturduk. Kendisine, 'Gitme. Seni hafta sonu gezdiririz, daha sonra gidersin' dedik. Ancak o bize, 'Kardeşimi çok özledim. Gitmek istiyorum' dedi. Burada ek ders aldığı için yaz okuluna gelmişti. Ancak trene bindikten bir süre sonra kaza haberini aldık. Hastaneye geldiğimizde öldüğünü söylediler.
Cenazesi tanınmayacak haldeydi. Ailesinin haberi yok" diye konuştu.
Kazada başından darbe alarak hayatını kaybeden Havuz'dan geriye fotoğrafları kaldı. Fotoğraflarda, Havuz'un üniversite arkadaşları ile doğum gününü kutlaması ve Galatasaray fanatiği olduğu görülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 12:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?