6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kariyer zirvesi başladı

KARİYER ZİRVESİ BAŞLADI

Türkiye'nin önde gelen isimlerini, kaliteli, seçkin ve bilgili genç insan kaynağı ile buluşturan "Kariyer Zirvesi 2010", başladı. Zirvede gençlere seslenen Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, "Bütün mesele azimli, kararlı olmak ve hedefi belirlemek" dedi.

İhlas Koleji'nde düzenlenen 5. "Kariyer Zirvesi"ne Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Milletvekili Burhan Kuzu, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Mücahid Ören, İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman, işadamları, İhlas Holding yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl "Değerler ve Gençlik" konu başlığı altında gerçekleştirilen zirvenin açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, gençliğin Türkiye'nin geleceği anlamına geldiğini ifade ederek, "Bizler Kariyer Zirvesi'ne bu gençleri topladık. Gençlerin üniversitede öğrendiklerinin yanı sıra, profesyonellerin tecrübelerine ve aktardıklarına da ihtiyaç vardır. Amacımız, gençlerin çağdaşlarından bir adım önde olmalarını sağlamak. Dünyada kaynakları etkin şekilde kullanan ülkeler başarıya ulaşıyor. Bu ülkenin en etkili kaynakları da değerli gençlerimiz" dedi.

Burhan Kuzu ise Kariyer Zirvesi'nin Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Kuzu, "Buradaki öğrenciler çok şanslı. Ben Kayseriliyim. Bizim ortaokul ve lise çağlarımızda en kıymetli çocuklar ticaretle uğraşanlardı. Asıl kariyeri onlar yapardı. Bizim o yıllarımız büyük sıkıntılarla geçti. Kariyerde başarılı olmak açısından maddi imkanlar çok gerekli midir diye düşünüyorum bazen. Sadece zengin olmak kariyerde başarılı olmak için yeterli değil. Evvela akıllı olmak lazım. Bütün mesele azimli ve kararlı

olmak, hedef belirlemek ve o hedefe ulaşmak için çaba sarf etmek. İş ve zaman kavramını birlikte değerlendirirsek, kariyer için kısa zamanda çok iş yapabilmek önemli. Bütün mesele azimli, kararlı olmak ve hedefi belirlemek" diye konuştu.

Konuşmasında kendi hayatında yaşadığı sıkıntılardan da bahseden Kuzu'nun esprili konuşmaları zaman zaman gülüşmelere neden oldu.

Seminere konuşmacı olarak katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya, Mücahid Ören tarafından plaket verildi.

KARİYER ZİRVESİ BAŞLADI
KARİYER ZİRVESİ BAŞLADI
KARİYER ZİRVESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 11:51:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 12:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?