30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kartal Belediyesi'ne yabancı konuklar

Türkiye’ye bir dizi gezi gerçekleştiren,Türkiye'nin tarihi ve turistik bölge ve mekânlarını görme imkânı elde eden Alman Eğitimciler ve Sırp Belediyeciler Kartal Belediyesini de ziyaret ettiler.

Gurbetçilerimizin yaşadığı tarihi şehir Hannover Anaokulu Eğitim Enstitüsü heyetini makamında konuk eden Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, konuklarını makamında ağırladı ve onlara geleneksel Türk konukseverliğini fazlası ile yansıttı. Tercüman vasıtasıyla Kartal ve Kartal belediyesi ile ilgili Alman Eğitimcilere bilgi veren Süslü, konukları ile sohbette bulundu ve onlardan da ülkeleri ve yaşadıkları kentle ilgili bilgi edindi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Karşılıklı hediyelerin sunumundan sonra Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü’ye kendilerine göstermiş oldukları yakın ilgi ve konukseverlikten dolayı teşekkür eden Alman Eğitimciler daha sonra Kartal sahilini, Ermeni Kilisesini ve bazı eğitim kurumlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Bu arada Sırbistan’ın Buyonovca Belediyesi heyeti Kartal Belediyesini ziyaret etti. Sırbistan’ın Makedonya-Kosova sınırında, Müslüman Arnavutların yoğunlukta olduğu Buyanorça Belediyesi heyeti Kartal Belediyesi Başkan Vekili Ergun Öztaner’i makamında ziyaret ettiler. Tercüman vasıtasıyla karşılıklı sohbet arasında konuklarına Türk kahvesi, çay ve meşrubat ikramında bulunan Öztaner’i Sırp belediyeciler ülkelerine davet ettiler.

Ayrıca CHP’li Meclis Üyeleriyle tanışan ve görüşen Sırbistanlı belediyecilere Kartal ve Kartal belediyesi ile ilgili bilgi sunan Kartal Belediyesi Başkan Vekili Ergun Öztaner, kafile Başkanına Kartal ilçesinin sembolü olan bir Kartal heykeli hediye etti. Öztaner’de ayrıca Sırp belediyecilerle Kartal halkının selamlarını Buyanorça halkına gönderdi.

Konuk belediyeciler bu arada kartal sahilini, tamirat aşamasında olan merkez camiini ve Kartal’ın Tarihi hamamını gezdiler ve hamamın fotoğrafını çekerek ülkelerine tatlı ve unutamayacakları hatıralarla gideceklerini özellikle belirttiler.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 12:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?