3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kartal’a yeniden ömür boyu hapis

SABANCI suikastı ile Kenan Evren’e suikast girişimi talimatlarını verdiği gerekçesiyle yeniden yargılanan terör örgütü DHKP/C’nin elebaşılarından Ercan Kartal, tekrar ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ercan Kartal katıldı. Diğer sanık Fadime Baştuğ’un gelmediği duruşmada, sanık avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Kartal’ın avukatlarından Taylan Tanay, Yargıtay’ın, mahkemenin önceden verdiği kararı ’vicdani kanaate uymadığı için’ bozduğunu savundu. Yeniden verilecek kararda Yargıtay hükmüne uyulmasını talep eden Tanay, AİHM’e başvurduklarını da söyledi. Daha sonra söz alan Ercan Kartal, 2 saat süreyle yazılı savunmasını okudu.

Ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara isnat edilen suçların terör örgütü DHKP/C’nin amaçlarına uygun olduğunu belirterek, Kartal’a, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın tamamını veya bir kısmını bozmaya ve TBMM’yi ıskata veya vazifesini yapmaktan mene teşebbüs ettiği" gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 09:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?