30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kartal'da Emekçilerle Dayanışma Şöleni

Kartal’da 1 Mayıs’ta yapılması planlanan ancak yaşanan terör eylemi nedeniyle ileri tarihe alınan Emekçilerle Dayanışma Şöleni coşkulu kutlamalarla yapıldı. Değişik sanatçı ve grupların katılarak verdiği konserler, yoğun ilgiyle karşılandı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, şölen başladığında protokol tribünündeki yerini bırakarak konserleri halkın arasında ve ayakta izlemeyi tercih etti. Başkan Öz’e, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Kartal Belediyesi ile DİSK/GENEL İŞ Sendikası’nca Kartal Meydanı’nda düzenlenen şölen, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve DİSK/GENEL İŞ Sendikası Anadolu yakası Bölge Başkanı Veysel Demir’in konuşmalarıyla başladı. İlk konuşmayı yapan Veysel Demir, 15 yıl sonra Kartal’da sosyal demokrat bir belediyenin göreve gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirip emekçilerle her yıl bu meydanda 1 Mayıs’ı belediyeyle işbirliği içinde; birlik, dayanışma ve kardeşlik duyguları içinde, emekçilerin de katılımıyla en güzel şekilde kutlayacaklarını söyledi. Op. Dr. Altınok Öz de, yaptığı konuşmada ‘Belediye olarak hep halkın yanında, onlarla el ele, gönül gönüle olacağız. Halkın yararına olan ve halkın içinde bulunduğu her türlü çalışmada sonuna kadar bulunacağız. Herşey, halkımızı için. Bu meydan, bundan sonra Özgürlük Meydanı olacak ve halkımızla bu meydanda, çok güzel günler yaşayacağımıza ve mutlu günleri birlikte paylaşacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan şölende protokol tribününde bulunan başkan Öz, halkın arasına karışarak onlarla birlikte hem sohbet etti, hem de şölen boyunca gösterileri ayakta izledi. Şölende sırasıyla; Türk Halk Müziği eserlerini senfonik folk ve pop folk olarak çağdaş müzik unsurlarını birleştirerek sunan Ekrem Ataer, ünlü ozan Emre Saltık, Cahit Berkay; Engin Yörükoğlu, Taner Öngür, Serhat Ersöz ve merhum Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’dan oluşan efsane grup Moğollar, Kartal’lı hayranlarına geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendirdiler. Şölen, Kartal Folklor Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin değişik yörelere özgü oyunlarının sunulmasının ardından sona erdi.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?