4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kartal'da köpek ölümleri

Kartal'da belediye tarafından öldürüldüğü iddia edilen köpekler, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Ölen köpeğin başında gözyaşlarını tutamayan bir hayvansever, "Evladım ölse böyle üzülmezdim" dedi. 

İddiaya göre, Kartal'ın değişik noktalarında yaşayan sokak köpekleri dün belediye ekipleri tarafından iğne tabancası ile vurularak öldürüldü. Vatandaşlar değişik noktalarda çok sayıda köpeğin öldürüldüğü ileri sürerken, hayvanseverler de olayı duyar duymaz tepki gösterdi. Ölü köpeklerin bulunduğu mahallelerde gezen hayvanseverler yerlerdeki iğneleri ve şırıngaları basın mensuplarına gösterdi. Hayvanseverler köpeklerin belediye görevlilerince öldürüldüğünü öne sürerken, sokakta oturan vatandaşlar da "Dün gece saat 1.00 sıralarında gelerek burada tabancayla ateş edip köpekleri öldürdüler. Biz kendilerine yapmamalarını söyledik ama dinlemediler" dedi. 

Muarrem Eryesmin isimli yaşlı bir hayvansever de yerde ölü yatan köpeğin başında gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşları içindeki yaşlı adam, "Kimseye zararı yoktu. Burada ben bakıyordum bu köpeğe. Evladım ölse bu kadar üzülmezdim" dedi. 

Öte yandan, iddialarla ilgili olarak bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Öksüz, belediyenin herhangi bir itlaf ekibinin bulunmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Bizim belediye olarak böyle bir çalışmamız yok. Herhangi bir itlaf ekibimiz de yok. Bu tür dedikodular belediyemizi kötülemek için ortaya atılan art niyetli söylenti ve iddialardır. Bu iddiaların aslı yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 14:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?