30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kartal'da orman yangını

Kartal TEM bağlantı yolunda bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle paniğe neden oldu. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonunda söndürülebildi.
Saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, Kartal TEM bağlantı yolunda bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, kısa sürede 200 dönüme yakın alanın tamamını sardı. Yangının çıktığı noktanın, Uğur Mumcu Mahallesi'ne çok yakın olması paniğe neden oldu. Geniş alana yayılan alevleri söndürmek için karadan ve havadan müdahale başlatıldı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçrama ihtimaline karşı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Fundalık ve ormanlık alandaki yangın, bir helikopter ve üç uçağın yanı sıra Kartal, Sultanbeyli, Maltepe, Pendik ve Kadıköy itfaiye gruplarının müdahaleleriyle uzun çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

Orman Bölge Şefi Haşim Koyunoğlu ve Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bu sırada Kaymakam Bağcı'ya bilgi veren Koyunoğlu, yangının başlangıç noktası dikkate alındığında, olayın bir araçtan atılan izmaritten çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?