30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kartal'da yeni meclis toplandı

29 Mart yerel seçimleri sonrası Kartal'da yeni seçilen Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı.

37 üyelik meclisin ilk toplantısına CHP'nin 21 ve AK Parti'nin 16 üyesi eksiksiz katıldı. Kartal Belediye Başkanı Operatör Dr. Altınok Öz, yeni dönemdeki meclisin ilk toplantısı için yaptığı açılış konuşmasında demokrasinin gereği olarak halkın iradesiyle göreve başladıklarını belirtip, hukukun üstünlüğünde, çağdaş, katılımcı, barışçıl ilkeler doğrultusunda halkın beklentilerine uygun bir hizmet anlayışını benimsediklerini kaydetti. Belediye Başkanı Altınok Öz sağlıkta, eğitimde, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yoğun çalışmalarda bulunulacağını belirtti. Başkan Öz belediye hizmetlerinde fiziki şartların ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesinin öncelikli işleri olduğunu aktardı.
 
Belediye Meclisi'nde karar alırken, iktidar-muhalefet ayrımı gözetmeksizin çoksesliliği gözeterek uzlaşmacı bir yönetim sergileyeceklerini söyleyen Başkan Öz, 5 yıllık dönemin başta Kartal halkı olmak üzere, herkese hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Başkan'ın konuşmasının sonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın topluca söylenmesinin ardından gündemin sunumu yapıldı.

Gündem gereğince Belediye Meclis Divanı'na katip üye seçimine geçildi. Buna göre CHP'den Ahu Zengin Kaygusuz asil, Gülseren Böyüktaş yedek ve AK Parti'den Hatice Taslak asil ve Turgut Çevik yedek üye seçildiler.

Belediye Meclisi Başkan Vekili olarak ise CHP'den Kamer Gök belirlendi. Meclis toplantısı Komisyon üye seçiminin ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:40:21
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 17:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?