4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kartal'dan UEFA için son çırpınış

Beşiktaş kazandı; ama şampiyonluk ve ikincilik şansını da tamamen yitirdi. Ankaragücü'nü iki devrede attığı iki golle deviren siyah beyazlı takım, artık ligin son haftasında üçüncülüğe yükselme hedefinde olacak.

Beşiktaş: 2
44' Delgado (p)
77' Tello

Ankaragücü: Serkan, Elyasa, Tolga, Lamas, İlkem, İbrahim, Gökhan, Cem, Murat Erdoğan, Murat Duruer, Bebbe

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Kaş, Gökhan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar, Cisse, Tello, Aydın, Nobre, Delgado

17. dakikada ceza sahasının sol çaprazında kazanılan serbest atışı kullanan Gökhan'ın sert şutunda, kaleci Rüştü gole izin vermedi.

21. dakikada, Gökhan'ın ceza sahasının dışından aşırtma vuruşu Rüştü'nün kontrolünde az farkla auta gitti.

22. dakikada, Bebbe-Murat Erdoğan paslaşmasında topla en son buluşan Murat Erdoğan kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldığı anda çok sert vurdu, ancak Rüştü bir kez daha gole izin vermedi.

33. dakikada, Nobre'nin pasıyla topla buluşan Cisse'nin vuruşunda İlkem, gole giden topu kale çizgisi üzerinden çıkarttı.

43. dakikada, ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Serdar Özkan, Murat Duruer tarafından düşürülünce hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Delgado, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 1-0 önde tamamladı.

54. dakikada Cisse'nin pasında topla buluşan Delgado'nun ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta kaleci Serkan başarılyıdı.

77. dakikada Beşiktaş, Tello'yla ikinci golü buldu. Şilili oyuncunun kullandığı serbest vuruşta üst direkten dönen top kaleci Serkan'ın ayağına çarparak 2. kez Ankaragücü ağlarına gitti: 0-2

80. dakikada ceza alanına cepheden yaklaşan Nobre'den önce savunma topa müdahale etti. Meşin yuvarlağı önünde bulan Tello'nun topun gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Beşiktaş böylece maçı 2-0 kazanarak, Uefa Kupası'na katılma yolunda çok büyük bir adım atmış oldu ve umudunu son haftaya taşıdı.

...
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 22:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?