30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kartalspor 60. yılını kutladı

Bank Asya 1.Ligin güçlü ekiplerinden Kartalspor, geçtiğimiz hafta 60. kuruluş yıldönümünü taraftarları ile birlikte kutladı. Buraya kadar her şey olumlu ve güzel geçti. Festival etkinlikleri içerisinde yer alan salon sporları, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ ne ait olan ve Spor A.Ş. tarafından işletilen Kartal Stadının yanındaki, Hasan Doğan Spor Kompleksinde yapılmak istendi. Salonun Kartal Spora tahsis edilmesi için Kartal Belediye Başkanlığı’nın 11.03.2009 tarih ve 2009/30 sayılı yazısı İ.B.B. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na gönderildi. İ.B.B. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığından 16.03.2009 tarih ve ilgili kodların bulunduğu cevabı, Kartal Belediyesi’nin salon tahsis konusundaki yazısı kibarca reddedildi.

Kartal Belediyesi’ne gelen ilgili yazıda Kartal Spor Kulübünün düzenlediği “Kültürel Motifler Şöleni ve Sportif Gösteriler” etkinliği için 21 Mart 2009 tarihinde 10.00-19.00 saatleri arasında Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi’nin ücretsiz olarak tahsisi talep edilmektedir. Tahsisi talep edilen Hasan Doğan Spor Kompleksi’nin şirketimiz tarafından işletiliyor olması nedeniyle, İ.B.B. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nın ilgi (b) de kayıtlı yazısı ile talebiniz şirketimize havale edilmiş bulunmaktadır.

Öncelikle şirketimiz İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş. , İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir iştirak şirketi olması nedeniyle “kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmet tarifeleri” ne ilişkin 4730 sayılı kanun hükümlerine tabidir. Anılan kanunun 1. maddesinin 1. fırkasında kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk hükümlerine tabi ve kamunun çoğunluk hissesine sahip olduğu kuruluşlarca üretilen mal ve hizmet bedellerinde işletmecilik gereği yapılması gereken ticari indirimler hariç herhangi bir kişi ve ya kuruma ücretsiz ve ya indirimli tarife uygulanamayacağı hükme bağlanmış bulunmaktadır.


Bu yasal çerçeveden hareketle şirketimizin işlettiği ve talep konusu spor tesisinin ücretsiz olarak tahsisi hukuken mümkün değildir. Ancak ilgili mevzuat çerçevesinde şirketimizin yetkili organları tarafından belirlenen yürülükteki “spor salonları tahsis ücret tarifesi” ne göre, Hasan Doğan Spor Kompleksi’nin talep edilen saatler arasındaki tahsis bedeli 5.000 TL+ KDV dir. Tahsis bedelinin ödenmesi halinde tahsis işlemi yapılabilir.”ifadesi yer aldı.
TEPKİ GÖSTERDİ
Kartalspor Festival Komitesi üyesi ve milli sporcu Selim Akbeniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin spora destek değil köstek olacak bir kararı Spor A.Ş. ye uygulattığını ifade etti. Hasan Doğan Spor Kompleksi’nin inşa edildiği arsanın Kartal Belediyesi tarafından tahsis edildiğini hatırlattı ve “ Bank Asya 1.Lig temsilcimiz Kartalsporun 60.kuruluş yıl dönümünü kutlamak için bir festival yapıyoruz. Kartalsporun 60 yılını kutlamasını yapıyoruz. Spor etkinliklerin yapılması için Kartal Belediyesine Hasan Doğan Spor Kompleksi’nin tahsisi için yardımcı olunmasını istedik. Kartal belediyesi de talebimizi olumlu buldu ve Salonun kısa bir süre için Kartalspora tahsisi konusunda harekete geçti. Ne varki belediye belediye den salonun tahsis edilebilmesi için 5.000 TL + KDV istendi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve onun yan kuruluşu olan Spor A.Ş. Türk sporuna hizmet mi ediyor yoksa spora köstek mi oluyorlar? Ben şahsen spora destek olduklarını, katkı yaptıklarına inanmıyorum. Bunlar spor değil CEP hizmeti yapıyor. Bunların işi, gücü cebi doldurmak gibi geliyor bana.Ayıptır,günahtır ve yazıktır. Spor etkinliklerini gerçekleştirmek için gittiğimiz Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi’nin Kartalspor’a tahsis edilmediği tarafımızı bildirildiğinde adeta şoke oldu. Sporcu velileride İstanbul Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi spora hizmet mi ediyor yoksa sporun sırtından ticaret mi yapıyor? Spor’da ticaret zihniyeti olurmu? Bu çok yanlış ve mantıksız bir uygulamadır” dedi.


Akbeniz, tepkisini şöyle sürdürdü: “ Spor Tesislerini Ticari amaçlarla kullanmayın lütfen. “Paran varsa spor yaparsın paran yoksa spor yapamazsın” mantığı işte ortada. Gençlerimizi, öğrencilerimizi nasıl spora yönlendireceğiz? İstanbul Büyükşehir Belediyesi insanlara sporu para karşılığında yaptırıyor olması son derece yanlış, düşündürücü ve mantık dışıdır. İki resmi kurum arasındaki anlaşmazlık ta bu vesileyle su üstüne çıkmıştır. Belediye belediye’den spor etkinliği yapılması için salon tahsisi için para talep ediyor. Vah Türkiye’m vah” ifadesini kullandı Akbeniz, .Hasan Doğan Spor Kompleksinin dış cephesinin bir gün önceden süslendiğini ve Kartalspor’un rengi olan BORDO-BEYAZ balonlarla süslendiğini de hatırlattı.
KAPIDA KALDILAR

Kartalspor ‘un 60.yıldönümü festivali bünyesinde olan etkinlikleri gerçekleştirmek için Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi’ne giden Spor Kulübü Başkanları, İdareciler, Antrenörler, Sporcular ve sporcu aileleri spor salonunun Kartalspor’a tahsis edilmediğini ve spor etkinliklerinin zorunlu olarak iptal edildiğini öğrendikler. Salon kapısı önünde toplu fotoğraf çektiren Spor Kulüpleri Başkanları, Antrenörler, Sporcular ve sporcu velileri tutumlarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesini ve Spor A.Ş.’yi protesto ettiler. İşte Türk sporunu geliştirmeyen zihniyet yine yüzünü
Gösterdi. Spor’da başarı bekleyenlere ve gençleri spora çekme vaadinde bulunan siyasilere duyurulur.
 

Fethi Satıcı-Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?