30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kartalspor rahat bir nefes aldı

Bank Asya 1.Lig karşılaşmasında Kartalspor Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti ve bir alt kümeye düşmekten kurtuldu. Kendi saha ve seyircisi önünde Bank Asya 1.Ligi’nden 2.lige düşen zayıf rakibi karşısında zorlanan Kartalspor-Malatyaspor karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

Kartalspor-Malatyaspor karşılaşmasını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ve eşi Bayan Öz, karşılaşmayı protokol Tribünün altındaki numaralı Tribünden taraftarlarla birlikte izledi. Edinilen bilgiye göre Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartalspor Başkanı Hüseyin Kurt’u protesto ettiği ve tepkisini de karışlaşmayı Şeref Tribünden izlemediği öğrenildi.Karşılaşma başlamadan önce her iki takım futbolcuları geçtiğimiz günlerde PKK’nın şehit ettiği askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

FUTBOLCULARA ÖDEME YAPILDI
Kartalspor için hayati önem taşıyan karşılaşmaya Kartalspor’lu futbolcular büyük bir stres altındaçıktıkları görüldü. Hafta içinde Kartalspor’da yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle futbolcuların Antremana çıkmayarak Malatyaspor maçının hazırlık kampına katılmadılar ve bazı futbolcularda Kartalspor Kulübünü terk etmişlerdi. Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında Kartalspor Lig’te kalıp, kalmayacaklarını belirleyecek Kartalspor-Malatyaspor maçına PAF takımı ile çıkmaya karar vermişlerdi. Ne var ki Kartalspor Başkanı Hüseyin Kurt, büyük çaba sarf ederek temin ettiği parayı Kartalspor’lu futbolculara dağıttı ve olumsuzlukların Kartalspor—Malatyaspor maçına yansımamasını önledi.


Önceki hafta kendi sahasında Kayseri Erciyesspor’a 2-3 mağlup olarak Bank Asya 1.Lig’den düşmesi kesinleşen Malatyaspor karşılaşmaya “Nasıl olsa düştük” mantığı ile başladılar ve geliştirdikleri akınlarla Kartalspor ceza sahasında etkili olmaya çalıştılar. Malatyaspor’un bir frikik atışını Kartalspor un tecrübeli kalecisi Oğuz Dağlaroğlu, adeta uçarak kornere attı. Daha sonra Kartalspor yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymasına rağmen beklediğİ golü bulamayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

GOLLER RAHATLATTI
Karşılaşmanın 2.yarısına süratli başlayan Kartalspor beklediği olü karşılaşmanın 50.dakikasında Umut’un ayağından kazanarak üstlerindeki baskıdan kurtuldular. Karşılaşma bu sonuçla tamamlanacağı tahmin edilirken Kartalspor’un golcü futbolcusu Mehmet Uslu, Malatyaspor ceza sahasına girdi ve plase bir vuruşla skoru belirledi. Kartalspor 2 Malatyaspor 0

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI
Maçın hakemi Aytekin Durmaz’ın karşılaşmayı bitiren düdüğü çalmasıyla birlikte Kartalspor’lu futbolcular,Teknik direktör Kadir Özcan Kartalspor’lu taraftarlar bir birlerine sarılarak Bank Asya !.Lig’te kalmanın ve Malatyaspor maçının kazanılması sevincini yaşadılar. Maçtan sonra taraftarları selamlamak için numaralı Tribüne gelen Kartalspor’un kaptanı Ufuk Çam’ı Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz,elini sıkarak tebrik etti.Maçın sonunda Kartalsporlu Umut Kekili’de sevinçle Kartal sporun BORDO-BEYAZ Bayrağını santra çizgisinin ortasına dikti.

ZORU BAŞARDIK
Kartalspor’başarılı Teknik direktörü Kadir Özcan, karşılaşma sonunda yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “ Kazandığımız için son derece mutluyuz bu saatten sonra iyi oynadık kötü oynadık tartışmasını bir tarafa bırakarak oynadık. Çocuklar bu kadar olumsuzluklara rağmen, şartlar bu kadar kötü olmasına rağmen olumsuzlukları sahaya yansıtmadılar, iyi niyetli ve son derece de düzgün bir şekilde maça çıktılar ve takımlarını bir alt kümeye düşmesini önlediler. Son derece mutluyuz. Bana göre bu oyuncular, bu kadro zaten küme düşmeye layık bir takım değil. Bazı olumsuzluklar yaşanmış olabilir. Biz artık ünümüzdeki sezona bakacağız. Ne olur ne biter diye oturup düşüneceğiz. Cefakâr futbolcularımı kutluyorum, teşekkür ediyorum ve onları alınlarından öpüyorum” dedi.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 14:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?