6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Karzai:'terörizm ile mücadele edeceğiz'

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, "Afganistan'da terörizmle mücadele devam edecektir" dedi.Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen NATO Zirvesi kapsamında, NATO Genel Sekreteri Jaap De Hoop Scheffer ile Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ortak bir basın toplantısı düzenledi. NATO Genel Sekreteri Jaap De Hoop Scheffer, yaptığı konuşmada, "NATO, Afganistan'daki seçimlerde Afgan halkına ve ordusuna destek verecektir. Sayın Karzai bize desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi, biz de her türlü desteği vereceğiz" dedi. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de, "Afganistan'da halkımızın güvenliğini sağlayabilmek, onların günlük hayatının daha güvenli bir ortamda sağlamak amacıyla, ihtiyacımız olan ek kuvvetlerin sağlanacağı için mutluyuz. Afgan halkı İSAF'ın yararını gördü. İSAF, Afgan halkının güvenliğini sağladı" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hamid Karzai, "Afganistan'da Eylül ayında yapılacak olan seçimlerin geciktirilmesi mümkün mü?" şeklindeki soruya, "Afganistan'da şu anda 5 milyon 9 bin seçmen ülke genelinde kaydedildi. Afganistan halkına seçimin Eylül ayında yapılacağına dair söz verdik. Bu kadar seçim kaydı yapmak bir başarıdır. Bu kadar seçim kaydı yapabildiysek, seçimi de yapabiliriz. NATO kuvvetleri, Afganistan'ın tamamında olamayacak. Seçim mutlaka Eylül ayında yapılmalıdır. Biz bu ayı seçim için hedefledik" yanıtını verdi.
Basın mensuplarının, NATO güçlerinin Afganistan'da kullanılıp kullanmayacağı sorusuna Genel Sekreter Jaap De Hoop Scheffer, "NATO kuvvetlerinin şu an nereden, hangi ülkelerden geleceği belli değil. Bu kuvvetler Afganistan'da yapılacak olan seçim süresince, bu da yaklaşık 8 hafta orada olacak" dedi.
Afganistan'daki terör olaylarına değinen Karzai, "Terör, Afganistan ve civarında devam edecek. Teröristler 2.5 yıl önce iktidardaydılar, şimdi ise kaçtılar. Afganistan halkı, İSAF'ın Afganistan'da olmasından çok mutlu. Hatta başka bölgelerden insanlar gelerek, bizden İSAF kuvvetlerinin kendi bölgelerinde de olmasını istediklerini söylüyorlar. Teröristler şu sıralarda yumuşak hedeflere yöneliyorlar. Afganistan'da terörizmle mücadele devam edecektir" diye konuştu.
iha-istanbul
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2004 Salı 10:17:04
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?