3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kasa hırsızları fazla kaçamadı

Maltepe' bir eve giren hırsızlar, para kasası ve ev sahibine ait 2 otomobili çaldıktan sonra kayıplara karıştı.

Hırsızların peşine düşen polis, daha önceden sabıkası bulunan hırsızları evdeki parmak izinden yola çıkarak kısa sürede yakaladı.

Maltepe'de meydana gelen olayda Giray Ş. (17) hırsızlık için girdiği Halil Ateş'in evinde para kasası görünce, arkadaşlarına haber vermek için evden ayrıldı.

Mahalleden arkadaşları Ali A. (18), Hakan E. (17) ve Ramazan E.'yi (17) de yanına alan Giray Ş. plan yaptıktan sonra başka bir gün Halil Ateş'in evine tekrar geldiler.

Gece geç saatte eve giren hırsızlar, plazma televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar ve para kasası ile birlikte ev sahibi Halil Ateş'e ait 2 aracın anahtarını aldıktan sonra evden ayrıldı.

Ardından kapının önüne çıkan hırsızlar çaldıkları anahtarlar ile arabaları açarak plazma televizyonu, dizüstü bilgisayarı ve para kasasını otomobillere koyarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Çaldıkları kasayı Maltepe Cevizli Mahallesi Kar Sokakta bulunan bir inşaata götüren hırsızlar, otomobilleri ise Kartal Topselvi Mahallesi'nde bulunan Levent G. (24) ve Erkan Ö. isimli şahıslara teslim ettiler.

Hırsızlar daha sonra boş bir inşaata sakladıkları kasanın arka kısmını spiralle keserek açtı. Kasanın içindeki bin 563 dolar, bin 20 Euro ile 11 bin 750 YTL değerindeki ziynet eşyasını alan hırsızlar, evrakları ise yakarak yok ettiler. Ardından kasayı binanın asansör boşluğuna atan hırsızlar kasadaki nakit paraları kendi aralarında bölüştükten sonra 11 bin 750 YTL değerindeki ziynet eşyasını saklaması için Hasan Hüseyin D.'ye (20) verdi.

Halil Ateş'in şikayeti üzerine harekete geçen Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri hırsızların evde bıraktıkları parmak izlerinden yola çıkarak harekete geçti. Hırsızlardan bazılarının daha önceden sabıkası bulunduğunu belirleyen ekipler, hırsızların izine kısa sürede ulaştı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri parmak izinden yola çıkarak düzenledikleri baskınla zanlıları yakaladı.

Sorguları tamamlanan Levent G. ile Erkan Ö. serbest bırakılırken, 6 kişi ise adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:03:44
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 22:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?