4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kastelli son yolculuğuna uğurlandı

Kadıköy'deki işyerinde intihar eden "Banker Kastelli" olarak bilinen Abidin Cevher Özden, son yolculuğuna uğurlandı. 

Abidin Cevreh Özden'in Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze törenine işadamları Erol Aksoy, Faruk Süren, Yılmaz Ulusoy, Erdoğan Demirören, Kaya Çilingiroğlu ve çok sayıda akrabası katıldı. Törende taziyeleri kabul eden Banker Kastelli'nin oğulları Ahmet Nedim Özden, Deha Özden, Bozkurt Özden, Necdet Özden, Korkut Özden ve üvey oğlu Süleyman Cemil Bahadır'ın oldukça üzgün olduğu gözlendi. Cenazeye törenine tekerlekli sandalye ile getirilen Cevher Özden'in Parkinson hastası eşi Mukadder Özden'e ise doktorlar tarafından zaman zaman sakinleştirici iğne yapıldı. Cevher Özden'in tabutu, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından, cenaze arabasına taşındı. Bu sırada bir kişinin elini tabuta koyarak uzun sure ağladı görüldü. Cevher Özden'in cenazesi, toprağa verilmek üzere oğlu Bahadır Özden'in de naşının gömülü olduğu Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü. 

Cenazeye katılan işadamı Erdoğan Demirören, Cevreh Özden'in kendisine bıraktığı mektupla ilgili sorular üzerine, "Mektup benim elime ulaşmadı. Savcılıkta. Savcılık bana gönderirse mektupta ne olduğunu göreceğim. İçeriği hakkında bilgim yok. Ben de gazetelerden televizyonlardan ne biliyorsam onu biliyorum" dedi. 

Cevher Özden ile en son 2 ay önce görüştüğünü ifade eden Demirören, "Bana herhangi bir sıkıntısından bahsetmedi. Kendisiyle olan ilişkim diğer arkadaşlarımla olan neyse o orandadır. Borçlarıyla ilgili herhangi bir bilgim yok. Hiç beklemediğimiz insanlar bile intiharı tercih edebiliyor" diye konuştu.

Demirören, gazetecilerin "Cevher Özden'in borçlarını karşılayacak mısınız?" şeklindeki soruna, "Ben öyle bir şey demedim" diyerek yanıt verdi. 

Özden'in oğlu Ahmet Nedim Özden de, "En son kahvaltı etmiştik. Şakalaşmıştık. Daha önce kalp ameliyatı olmuştu. Bu tür ameliyat geçirenlerin bu tür eğilimleri olabiliyor" şeklinde konuştu. 

Cevher Özden'in avukatı Tufan Atlı ise, son zamanlarda Özden'in çok bunaldığını ifade ederek, "Böyle bir şeyi bekliyorduk. Daha önce de bir intihar girişimi olmuştu. Biz 'bunarlı aşarız' diye konuştuk ama sonuç böyle oldu" diye konuştu. 

Cevher Özden'in oğluyla ilgili Şişli Adliyesi'ne şikayette bulunduğu iddialarına Atlı, "Benim böyle bir şeyden haberim yok zaten bana sorsaydı izin vermezdim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 16:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?