3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Katil tersane 2 kez denetlenmiş!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde dün patlama meydana gelen tersanenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince son 6 ayda 2 kere denetlendiği bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, Selah Tersanesi'ni, Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki incelemeleri kapsamında son 6 ayda 2 kere denetledi.

Denetimlerin ilkinde, tersanede "kişisel koruyucu donanım kullanımı, ilkyardım eğitimi" gibi bazı konularda eksiklikler tespit edildi; iş yeri hakkında idari para cezası uygulandı.

Tersanede yaklaşık 1,5 ay önce yapılan son denetimde ise iş sağlığı ve güvenliği açısından bazı eksiklikler tespit edilerek, bunların giderilmesi için süre verildi.

Yetkililer, dünkü olayla ilgili ilk tespitlerde, gemideki patlamanın, gaz sıkışmasının kıvılcımla temas etmesinden kaynaklandığı ifade ettiler. Yetkililer, İzzet Güder isimli işçinin de patlamadan dolayı havaya savrulan metal bir parçanın başına çarpmasıyla yaşamını yitirdiğini belirttiler.

Tuzla'da yapımı süren bir geminin makine dairesinde dün meydana gelen patlamada 1 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 12:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil dur IP: 88.236.153.xxx Tarih : 12.05.2008 12:31:46

katil olan tersanede duran gemilermi yoksa işlerin daha hızlı yürümesi için önlemden ve masraftan kaçan kişilermi neden istanbul tersane komutanlıgında herhangi bir ölümlü olay olmuyor askeriye gerekli önlemleri alıyor askeri tersane ile özel tersane aynı büyükleri yapmıyorlarmı (aşkabat)gemısının yapıldıgı tarhte istanbul tersane komutanlıgında staj yapıyordum yapımınd a bend e çalıştım ama ne ölen oldu nede yaralanan gemının iskelesi kuruldunda çıkılacak yerleri tek tahta degildi ve düşme ihtimali yoktu özel tersanelerde iskele kuruluyor ve basma yerleri tek tahta demir bile degil çogu enıştem orda çalışıyor ve enıştemlerde kaldım zaman ablamın enıştemi işe yolarken yüüzndeki ifadeyi ben biliyorum ve 5 yasındaki çocugu nun o yasta el sallayışını... şimdi bana biri cvp yazsın TERSANEMİ KATİL OLAN YOKSA SORUMSUZLARMI TERSANEYİ KATİL YAPAN sefdim_20@hotmail.com