1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Katili GSM kayıtlarında bulunacak

Ayşe Cevizci’ye kırmızı ışıkta durmayan otomobil çarpıp kaçtı. Parçalanan ayna başka şehirdeki bir otomobile ait çıktı. Suçlamayı reddeden sürücünün kaza günü İstanbul’da olup olmadığı GSM kayıtlarındaki telefon sinyalleriyle belirlenecek.

ZEYTİNBURNU’nda Ayşe Cevizci’ye (19) çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan sürücüye, kaza yerinde düşen otomobilinin aynasından ulaşan polis, şimdi de zanlının, "Kaza sırasında İstanbul dışındaydım" iddiasını çürütmek için delil arıyor. Bir kebapçıda çalışan Ayşe Cevizci, 10 Ekim 2007 akşamı 21.00 sıralarında evine giderken, yayalar için yeşil ışık yanınca yola indi.

Çarptı kaçtı

Bu sırada, otomobiliyle ışıklarda durmayıp hız yapan trafik canavarı, Ayşe Cevizci’ye çarptı. Cevizci, yaklaşık 20 metre uçup yaşamını yitirdi. Kaza yerinde otomobile ait ayna parçaları bulundu. Yapılan incelemede aynanın lacivert renkli Renault Laguna marka bir otomobile ait olduğu belirlendi. Aynanın seri numarasını belirleyen polis, satıcı firmayla irtibata geçti. Aynı seri numaralı aynadan 9 otomobil bulunduğu, sadece birinin, kazadan sonra aynasının değiştirildiği belirlendi. Otomobil, İstanbul dışında bir ile kayıtlıydı. Gözaltına alınan sürücü, kaza tarihinde İstanbul’a gitmediğini öne sürünce serbest bırakıldı. Polis, bir numaralı zanlı olan sürücünün kaza tarihinde İstanbul’da olup olmadığını belirlemek için GSM kayıtlarından telefon sinyallerini araştırıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?