4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Katliam sanıkları ilk kez yüzleşecek

Malatya katliamı davasının şimdiye kadarki en önemli duruşması yarın görülecek. Tutuklu sanıklar ilk kez yüzleşecek ve çapraz sorguya alınacak. Yarın önemli bir tanık da dinlenecek


Malatya'da geçen yıl 18 Nisan'da biri Almanya vatandaşı üç Hıristiyan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın yarın görülecek yedinci celsesinde, tutuklu sanıklar, ilk kez hakim huzurunda yüzleşecek. CMUK gereği bugüne kadar ayrı ayrı ifade veren tüm sanıklara çapraz sorgu yöntemi uygulanacak ve katliamı kimin ya da kimlerin işlediği soralacak.

ÖNEMLİ TANIK DOĞAN

Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların ifadelerinin karşılaştırılmasının ardından, tanık Metin Doğan'ın da dinlenmesini isteyebilecek. Doğan, bir tümgeneral, eski bir milletvekili ve bir partinin il başkanıyla bir siyasi partinin Malatya il başkanlığında bir araya geldiğini, bu kişilerin kendisinden yayınevine telefonla tehdit etmesini istediklerini, bunun üzerine yayınevini arayarak tehdit ettiğini iddia etmişti. Doğan, eski vekilin kendisine, “Zirve Yayınevi'nde kim var kim yok öldüreceksin. Yerini ve zamanını sana bildireceğiz” dediğini de iddia etmişti.

KERİNÇSİZ VE ERGENEKON NOTLARI

Müdahil avukatlarının dinlenmesini talep ettikleri diğer bir tanık Varol Bülent Aral hakkında yürütülen soruşturma ise sürüyor. Aral'ın Malatya Otogarı'nda düşürdüğü ya da kasten bir çöp kovasına bıraktığı ajandasında, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Kemal Kerinçsiz'in yanı sıra bazı televizyon ve haber programlarının telefon numaraları bulundu. Aral'ın Zirve Yayınevi katliamı ya da örgütle bir bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.


Eğlence olsun diye yazmış!

Varol Bülent Aral, Metin Doğan'ın ifadesinde olduğu gibi Zirve Kitabevi katliamıyla ilgili birilerinin kendisini azmettirmeye çalıştığını, ancak başaramayınca işi Emre Günaydın'ın üzerine yıktıklarını belirtmişti. Aral, savcılık ifadesinde, ajandasından çıkan Ergenekon'la ilgili notları 'eğlence' olsun diye yazdığını kaydetti. Aral, “Bu notlar, tamamen kurguya dayalıdır, gerçekle alakası yoktur. Yazacağım 'Teferruat' isimli kitabın müsveddeleridir” demişti.

Yenişafak
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 09:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?