6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Katoliklerin dini liderleri Başkan Topbaş’ı ziyaret etti

Türkiye’deki Katolik Cemaati’nin Dini Liderleri Vatikan Temsilcisi George Marovich’in temsilciliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ı ziyaret ettiler.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeye Vatikan Cemaati Temsilcisi George Marovich, Latin Katolik Cemaati Temsilcisi Luis Plator, Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ, Ermeni Katolik Cemaati Temsilcisi Ohannes Çolakyan ile Keldani Katolik Temsilcisi yer aldı. Hristiyan dini liderler, Mimar Topbaş’a görevinden başarılar diledi.

Başkan Topbaş; "Uluslararası kaoslar İstanbul’da çözülmelidir..."

Başkan Topbaş, İstanbul’da özellikle Osmanlı Devleti döneminde ve sonrasında dünyada örneği bulunmayan bir birlikte yaşam ile hoşgörü örneği sergilendiğini belirterek, şöyle konuştu; "Dünya sevgi ve barışın örneklerini burada görmeli ve dünyanın herhangi bir noktasındaki kaosun çözüm yeri İstanbul olmalıdır. Filistin ve Irak gibi bütün yaralı bölgelerin sorunları burada çözülmelidir. İstanbul dünya barışının simgesidir" dedi.

Dini liderlerle Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminden tanıştığını belirten Başkan Topbaş, İstanbul’da yüzyıllardır olduğu gibi bundan sonra da barış içinde yaşamak istediklerini ifade etti.
Görüşmede konuşan Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Sağ da İstanbul’da yaşanan güzelliklerin, kültür ve dinler arası diyaloğun halka da yansıtılması gerektiğini vurguladı. Ramazan ayının İslam Alemi’ne barış getirmesi temennisinde bulunan Sağ; "Dünya çok acılar çekiyor. Duaya çok ihtiyacımız var. Özellikle barışın yeri, Mesih’in doğduğu bölgede, Filistin’de üzülmemek mümkün değil. Kardeş Irak halkının yaşadığı acılar bitmeli" diye konuştu.

Öte yandan Vatikan Cemaati Temsilcisi Maroviç, Hristiyan Alemi’nin dini lideri Papa’nın, sağlık sorunları yüzünden Kasım ayında yapmayı planladığı Türkiye gezisini gerçekleştiremeyeceğini bildirdi. Ziyaretin sonunda Başkan Topbaş, konuklarına çini bir tabak hediye etti.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 09:48:33
Güncelleme :3 Kasım 2004 Çarşamba 16:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?