1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kayıp bankacıyı Cinnoş yakalattı

Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi’nde 6.5 milyon YTL’lik dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla hakkında davalar açılan ve 5 yıldır aranan Müdür Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu (53), köpeği Cinnoş’un izi sürülerek yakalandı.

Banka şubesinde Müdür Yardımcısı olan Dilek Dizdaroğlu’nun 148 banka müşterisinin paralarını hesaplarından sahte evraklarla zimmetine geçirdiği ve bu paralarla borsada oynadığı ileri sürüldü. Hesaplarından para çekilenler arasında emekli komutanlar Muhittin Fisunoğlu, Necdet Üruğ ve Eşref Bitlis da vardı. Banka, 148 müşterinin talebini inceleyip toplam 5.9 milyon YTL’yi ödedi. Müfettişin ’ödenmeli’ raporuna rağmen 40 mudiye toplam 580 bin YTL ise verilmedi.

DAVALAR AÇILDI

Dilek Dizdaroğlu hakkında iki mahkemede resmi belgede sahtecilik, zimmet, bankalar kanununa muhalefet suçlarından davalar açıldı. Ancak hakkındaki gıyabi tutuklama kararlarına rağmen Dilek Dizdaroğlu bulunamadı.

MÜDÜR YÖNETTİ

Dört ay önce, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Cahit Gök, Dizdaroğlu’nu yakalamak için işe yayımlanan haberleri incelemekle başladı. Dizdaroğlu’nun köpeklere olan ilgisi fark edilerek bir çok ilçedeki veterinerlere Dizdaroğlu’nun fotoğrafları gösterildi. Bakırköy’de bir veteriner Dizdaroğlu’nu ve köpeği Cinnoş tanıdığını söyledi. Polis veterinerdeki adresi gözetlemeye başladı. Dün saat 10.00’da köpek dışarı çıkarıldığı sırada Dilek Dizdaroğlu’nu da perdeyi aralayarak kocası ve köpeğine baktığı görüldü. Polis, Ataköy’deki bir sitedeki dairenin zilini çaldı.

BAYGINLIK GEÇİRDİ

Dizdaroğlu bir anda karşısında polisleri görünce kapıyı kapatmaya çalıştı. İçeri giren polise "Ben Dilek Dizdaroğlu değilim" deyip yere yığılan Dilek Dizdaroğlu’nu operasyonu yöneten Şube Müdürü sakinleştirdi. Kelepçelenerek önce emniyete ardından mahkemeye çıkarılan Dizdaroğlu tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 13:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?