4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kaynak: Darbeciler kararlı

Prof. Dr. Mahir Kaynak, Türkiye'yi darbeci güçlerin yönettiğini ve bu güçlerin askeri darbe yerine bu kez "yargı darbesi" ile işlerini yapmayı seçtiklerini iddia etti.


Tuzla Belediyesi'nin organize ettiği "Tuzla Buluşmaları" kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Mahir Kaynak, Türkiye ve dünya gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'deki sıcak gelişmeleri değerlendiren Kaynak, ülkeyi dışardan destek alan darbeci güçlerin yönettiğini, darbecilerin sürekli hesaplarına geldiği gibi hareket edebildiğini ve istedikleri zaman darbe yaptıklarını iddia ederek, "Fakat bu sefer askeri darbe dışında yargı darbesi ile işlerini yaptırmayı seçtiler" dedi.

"AB, BİZİ BÖLÜŞEMİYOR"
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) macerasının da, AB içindeki gruplaşmalara takıldığını belirten Kaynak, "Bir yanda İngiltere'nin başını çektiği grup, diğer yanda Fransa ve Almanya'nın başı çektiği grup; Türkiye'nin nüfus ve önemli gücü nedeni ile kendi taraflarına çekmeye çalışıyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de İngiltere Abdullah Gül'den yana destek verdi" şeklinde konuştu.

"IRAK BÖLÜNECEK"
ABD ile Rusya'nın anlaşmalı olarak dünyayı bölüştüğünü öne süren Prof. Dr. Kaynak, bu devletlerce Irak'ın bölünmesi kararı alındığını savundu. Amerika'nin Irak'ı bölebilmek için oradaki halklar arasında çatışmalar çıkarttığını ileri süren Kaynak, "Irak'taki halklar birbirlerine düşürüldü. Suudi Arabistan üzerinden direnişçilere finans ve cephanelik verdirerek, çatışmaları ve ölümleri bilinçli olarak yaptırıyor. Yani, Irak'ta istediklerini çok açık olarak yapan Amerika, etkinliğini artırmak için
karşısındaki gücü de kendisi oluşturup kendi kendisi ile çatışıyor. ABD, ırka dayalı hükümet kurdurup, Şii-Sünni-Kürt çatışmaları ve gruplaşmanın zeminini oluşturmuştur. Çatışma ortamından güç kazanan Amerika, bir yandan ekonomik olarak güçleniyor; bir yandan Şii, Sünni, Kürt, Arap ve Türkmen halklarını birbirine düşürüp kendi kontrol edebileceği küçük devletler oluşturmak istiyor" dedi.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 21:32:22
Güncelleme :29 Mayıs 2008 Perşembe 22:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?