3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kaza değil cinayet

Kaya Ailesi’nin cıvıl cıvıl kızları Gizem (12) iki ay önce karşıdan karşıya geçerken, hızla gelen ehliyetsiz sürücünün kurbanı oldu. Kaya çifti, "O kanatsız bir melekti" dedikleri kızlarının kaza değil, cinayet kurbanı olduğunu söylüyor.

GİZEM, dört kardeşin en küçüğüydü. Annesine çok düşkündü. En büyük tutkusu annesiyle uyumaktı. Babasının işten geç gelmesini fırsat bilip annesinin koynunda uyurdu.

Baba Kemal Kaya, "Çok düşünceli bir çocuktu. Bir meleğin kanatları vardır ya. İşte o da kanatsız bir melekti" diyerek anlatıyor kızını. Kızını "Yaşam doluydu" diye anlatan anne Safinaz Kaya ise "O gün öğlen okuldan geldi. Gizem ablası Gamze ile birlikteydi. Hiç yanımdan ayırmazdım, o gün nasıl oldu da çiçeğimi yanımda götürmedim" diyor. Gizem karşıdaki kuruyemişçiye gitmek istedi. Ablası Gamze, "Dikkatli git" demişti. Gizem ise "Hiç gitmediğim yer mi?" dedi ve çıktı. Evlerinin altındakahvehane işleten babasına kapıdan baktı ve gitti. Karşıya geçmek isterken ehliyetsiz sürücü Bayram Kızılay (28), otomobille solundan çarptı. Gizem, metrelerce savruldu. Babası çarpma sesini duydu ve "Allah’ım ne olur Gizem olmasın" diye dışarı fırladı.

İşte, sen bu çocuğu öldürdün

Gizem hastanede verdiği 10 günlük yaşam savaşını kaybetti. Anne ve baba, artık sokağı ve yolları görmek istemiyor. Olayın kaza değil cinayet olduğunu söyleyen ailenin tek isteği, ehliyetsiz sürücü Kızılay’ın hak ettiği şekilde cezalandırılması. Kızılay olay yerinden kaçmış ve 19 gün sonra yakalanmıştı. Gizem’in ölümüyle ilgili davaya Bakırköy 15. Asliye Ceza bakıyor. Kızılay’ın 4 yıldan 9 yıla kadar hapsi isteniyor. Safinaz Kaya, 19 Kasım’daki duruşmaya kızının fotoğrafıyla gitti. Kızılay’a kızının fotoğrafını göstererek "Kimi öldürdüğünü gördün mü! İşte gör! Sen bu çocuğu öldürdün!" diye bağırdı.

Bilinçli taksirle adam öldürmekten tutuklu yargılanan Kızılay, "Çocukluğumdan beri araç kullanırım ama ehliyetim yok. Frene bastım ancak çocuk çok yakındı, duramadım. Ehliyetim olmadığı için panikleyip kaçtım. Pişmanım" dedi. Duruşma ertelendi. Kızılay’ın hiç korna çalmadığını ve fren yapmadığını söyleyen baba Kemal Kaya, "Sürücü kasten adam öldürmekten yargılanmalı" dedi.

Formayı sadece 3 kez giyebildi

GİZEM futbol takımlarının renkleriyle süslü taraftar şekerlerini çok seviyordu. Hep tuttuğu Galatasaray’ın sarı-kırmızılı renklerini taşıyan şekerlerden alırdı. Kuruyemişçiye de yine şeker almaya gidiyordu. Kısa bir süre önce de tuttuğu Galatasaray takımının formasını aldırmıştı. Galatasaray futbolcularından en çok Arda’yı seviyordu. Formasının arkasına da onun takım numarasını yazdırmıştı. Ancak sadece 3 kez giyebildi formasını.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 10:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?