7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kaza ucuz atlatıldı

Üsküdar’da kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı. İtfaiyenin sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması sırasında sürücünün yakınları baygınlık geçirdi.

Aytekin Altun (36) idaresindeki 34 JJ 0635 otomobil ile yakınlarının bulunduğu başka bir araç Üsküdar’a istikametinde giderken, Altun’un kullandığı otomobil, bir başka araç tarafından sıkıştırıldı. Sürücünün hakimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarındaki bariyerlere saplandı.

Otomobilin sol kapısından giren bariyerler sağ kapısından çıkarken Altun’un ayakları bariyerlerin altında sıkıştı. Kazayı gören Altun’un yakınları ve çevredeki vatandaşlar itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler Altun’u sıkıştığı yerden çıkarmak için çalışma başlattı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri araç içinde sıkışan Altun’a ilk müdahaleyi yaparken, sürücünün yakınları çalışmaları endişeli gözlerle izledi. İtfaiye ekipleri, yaralı sürücünün sıkışan ayaklarına zarar vermemek için önce yol kenarındaki bariyerleri kesti. Daha sonra aracı yukarı kaldıran ekipler, Altun’u sıkıştığı yerden çıkarmak için uzunca bir süre uğraş verdi. Çalışmalar sırasında Altun’un yakınlarından biri baygınlık geçirdi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat 15 dakika süren çalışmasının ardından yaralı sürücü sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.Öte yandan bir görgü tanığı, otomobilin başka bir araç tarafından sıkıştırıldığını söyleyerek, “Direksiyonu kırınca bariyerlere girdi. Bariyerler olmasaydı aşağı uçacaktı. Araç çok süratli geldi. Öndeki araçta da yakınları vardı. Onlar şoka girdi” şeklinde konuştu.

Bir başka görgü tanığı Ercan Çetin ise otomobilin sağa mı yoksa sola mı gireceği konusunda tereddütte düştüğünü söyleyerek, “Frene bastı ve bir anda araç savruldu. O arada bariyerlere girmiş oldu. Ben hemen içinde bulunduğum otobüsten indim. İnsanlar panik olmuştu. Hemen araca girip kemerini çıkardım ve el frenini çektim. Ayakları sıkışmıştı” dedi.Kaza nedeniyle D-100 Karayolu Harem istikametinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2012 Perşembe 18:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?