3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kazalara özel itfaiye ekibi

13 milyona yaklaşan nüfusuyla Avrupa'nın 21 ülkesinden daha büyük bir şehir olan İstanbul'da trafik kazalarına anında müdahale için özel trafik ekipleri kurulacak.


Şehrin en önemli ulaşım güzergâhlarından E-5, E-6 ve TEM yolu üzerinde kurulacak mobil itfaiye istasyonları, bu yollar üzerinde meydana gelecek trafik kazalarına anında müdahale edecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı mobil itfaiye ekipleri ile kent genelindeki başta trafik kazaları olmak üzere önemli yol güzergâhları üzerinde yaşanan yangınları büyümeden önleyebilecek. İtfaiyenin mobil itfaiye istasyonlarından ilki TEM otoyolu-Akşemsettin istasyonunda kurulacak. 2 itfaiye aracı ve bir acil yardım ambulansının konuşlanacağı çelik konstrüksiyon yapıda olacak istasyonlar, otoyol üzerlerinde meydana gelebilecek muhtemel trafik kazalarına, araç yangınlarına, tehlike arz eden araç devrilmelerinde kısa sürede etkin müdahale gerçekleştirebilecek. Aksaray Viyadüğü, E-5, E-6 ve TEM yolu üzerinde toplam 8 mobil itfaiye istasyonu kuracaklarını kaydeden İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, "Silivri'den FSM'ye, Tuzla'dan Boğaz'a kadar trafik kazaları ve kış mevsiminde buzlanmalara anında müdahale edeceğiz. Bu küçük istasyonlarda 12 personel görev yapacak. Burada ayrıca Yol Bakım Müdürlüğü'nün karla mücadele araçları ve yol bakım araçları gibi araçlar da yer alacak. Mobil istasyonlarımız sayesinde İstanbul'un önemli yol güzergahlarındaki olaylara anında müdahale edebileceğiz." diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanlığı sorumluluk alanları için yaptığı yangın risk analizlerine göre kent genelindeki istasyon sayısını 70'ten 96'ya çıkarmayı hedefliyor. Yeni merkezlerle ilgili planlama çalışmalarını tamamlayan Daire Başkanı Karahan, Avrupa yakasına 12 ve Anadolu yakasına 14 olmak üzere toplam 26 yeni itfaiye istasyonu yapılacağını kaydetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:52:38
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 16:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?