30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kazayla olmuş!

Sarıyer'de ablasını dövdüğü iddiasıyla 8 aylık hamile olan bakıcı Nilgün Oğuz'u vuran zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlı, "Pişman mısınız?" sorusuna "Kazayla oldu" yanıtını verdi.

Sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen İsmet O., Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nden çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Adliyeye götürülmeden önce sağlık kontrolü için İstinye Devlet Hastanesi'ne getirilen zanlı, basın mensuplarının "8 aylık hamile bir kadını vurdun, pişman mısın?" sorusuna "Olur mu hiç öyle şey. Kazayla oldu" diye yanıt verdi. İsmet O., sağlık kontrolünün ardından Sarıyer Adliyesi'ne götürüldü.

Sarıyer'de, bakıcılığını yaptığı kadının kardeşi tarafından vurulan Nilgün Oğuz'un eşi Yavuz Oğuz, hastanede tedavi altında olan eşinin durumunun iyiye gittiğini, ancak sezaryenle alınan bebeğinin durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Sarıyer'de dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, kız kardeşini darp ettiğini iddia ettiği 8 aylık hamile Nilgün Oğuz'un evine giderek kurşun yağdıran şahıs, olayın ardından polise teslim edilmişti. Karnından vurulan ve hastaneye kaldırılan Nilgün Oğuz'un bebeği sezaryenle alınmıştı. Kurşun isabet eden bebeğin durumun ciddi olduğu, annesinin ise durumunun iyiye gittiği belirtildi.
Hamile eşi vurulan Yavuz Oğuz, öğle saatlerinde İstinye Polis Merkezi'ne geldi.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğuz, bu olayın bilinçsizce silah verilmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Oğuz, "Tamamıyla rant meselesidir. Şahsın ablası ve eniştesine hiçbir şey beklemeden bakıyoruz. Bu şahıs önceki gün evimize gelmiş, eşim ve kayınvalidemle tartışmışlar. Korkutmak amacıyla masaya silahını bırakmış. Tartışma yaşamışlar. Ertesi gün tekrar eve geliyor. O sırada ben odadayım, onunla muhatap bile olmak istemedim. O sırada tartışma yaşandı. Ben de içeri girdim. Hem onun eniştesi, hem de benim hanım, o silah çekince araya girdi. O sırada iki el ateş etti ve eşim karnından vuruldu. Daha sonra hastaneye kaldırdık" dedi.

Hastanede tedavi altında bulunan eşinin durumunun iyi olduğunu anlatan Yavuz Oğuz, bebeğinin ise durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. "Kurşunun biri arka taraftan girmiş, mesaneden çıkmış, diğeri de bacağından ve kolundan yaralamış. Doktorlar yüreğime su serpsin diye bekliyorum" diyen Oğuz, gözyaşlarına boğuldu. Bebeklerine iyi şans anlamına gelen "Talya" ismini verdiklerini anlatan Oğuz, daha doğmadan şansının kötü gittiğini belirtti.

Öte yandan, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde tutulan zanlı İsmet O'nun oğlu ve yakınları ise, Yavuz Oğuz ile eşini suçladı. İsmet O.'nun oğlu, Yavuz Oğuz ve Nilgün Oğuz çiftinin bakıcılığını yaptıkları halasına kötü davrandıklarını belirterek, "Hatta aşırı dozda ilaç veriyorlarmış. Babamda konuşmak için gitmiş. Sonra bu olay olmuş" dedi.

Zanlının yeğeni ise, "Halama şiddet uygulamışlar. Hatta rapor var. Yavuz Oğuz enişteme bıçak çekince amcam silahı çekip yere doğru ateş ediyor. Kendisini korumak için odaya kilitliyor. Odadan tekrar ateş açınca bu olay oluyor. Çocuğa bir zarar gerilmesine çok üzüldük. Hatta hastaneye gidip ziyaret ettik" şeklinde konuştu. Zanlının Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde sorgusuna devam edildiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?