4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kazlıçeşme'de olaylı Nevruz

Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarında, yasadışı örgütü simgeleyen afişler ve pankartlar ile kesici alet taşıyan 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı kadın göstericiler polise direndi. Öcalan posterlerinin taşındığı kutlamalarda, terörist başının mektubu da okundu. 

Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) düzenlediği Nevruz kutlamaları on binlerce kişinin katılımıyla devam ederken, bazı vatandaşlar yüksek yerlere çıkarak kutlamaları izledi. Vatandaşlar Nevruz'u kutlarken, alanda teröristbaşı Öcalan posterleri ile PKK'yı simgeleyen renklerden oluşan bez afişler açıldığı görüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana giriş sırasında üzerlerinde PKK'yı simgeleyen renklerden oluşan eşarp ve bez bulunanlar, yasadışı pankartlar ile kesici delici alet taşıyan aralarında bayanların da bulunduğu 20'den fazla gösterici gözaltına alındı. 

Kutlamalarda konuşan DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, "Operasyonlar çözüm olmayacak. Van'ın, Siirt'in belediyelerini kazanacağız. Buradan Diyarbakır'a ve hepsine selam olsun. Van'daki kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. 

Kutlamalarda ayrıca Abdullah Öcalan'ın mektubu da okunurken, konuşmalar için ayrılan sahneye girmek isteyenler ile tertip komitesi görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Nevruz ateşlerinin yakıldığı kutlamaların yapıldığı alana gelen bazı gruplar, Öcalan lehine sloganlar attı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 18:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?