30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kefenler giyip Çeçen bayrağı açtılar

Öldürülen Çeçen lideri Aslan Mashadov için, Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışı yaklaşık bin kişinin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Geçtiğimiz günlerde öldürülen Çeçen lideri Aslan Mashadov için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere yaklaşık bin kişi, Cuma namazı sonrası Fatih Camii bahçesinde toplandı.

Kafkas Dernekleri tarafından düzenlenen törende, kefen giymiş bir grup Çeçen, bayrak açıp Mashadov’un fotoğraflarını taşıdı. "Katil Putin, Kafkasya’dan defol" yazılı dövizler taşıyan grup, daha sonra gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan Kafkas-Çeçen Dayanışma Derneği Ali Yandır, "Mashadov, Boris Yeltsin ile iki bağımsız ülke olarak barış anlaşması yapmıştı. O bir barış temsilcisiydi, onu katlettiler" dedi.

Çeçen dernekleri temsilcilerinden İsmail Tunçbilek ise, "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Bu mücadele sonsuza kadar devam edecek" derken, İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Mashadov çok teklifler almıştır. İsteseydi saraylarda kalırdı.

Saraylarda olmayı değil, dağlarda halkı ile olmayı tercih etti. Mashadov bağımsızlık mücadelesini sürdürdü. Yöneticilere sesleniyoruz; Çeçenistan ile Rusya arasında arabuluculuk yapın" açıklamasında bulundu.

Grup, yapılan açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 17:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?