30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kefenli zincirli eylem

Avcılar'da bir binanın çatısına 3 farklı baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, kefen giyip kendilerini zincirleyerek eylem yaptı.

Kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 20 kişilik grup, Avcılar Ambarlı Mahallesi Meltem Sokak'ta baz istasyonlarının kurulu olduğu Dilek Apartmanı önünde toplandı.

Beyaz renkte kefeni anımsatan bezler giyen mahalle sakinleri, "Kanser olmak istemiyoruz", "Çocuklara kıymayan", yazılı dövizler taşıdı. Kefen giyen kanser hastası Sehina Sağoğlu ise kendisini istasyonların bulunduğu binaya zincirledi. Grup, "Kanser olmak istemiyoruz", "Baz istasyonuna hayır" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan 61 yaşındaki Keriman Balaban, "Ev sahibinin kendi oğlu kanserden öldü. Kendileri başka yere taşındılar.

Burayı ucuza kiraya veriyorlar. Yandaki komşumuz kanserden öldü. Bir komşumuz yine kanser. Baş ağrısından duramıyoruz. Şimdi de geçen ay üçüncü baz istasyonu takıldı. Polisler geldi barikat kurdu. Biz de kurbanlık koyunlar gibi durduk. Şimdi de kefenlerimizi giydik. Başımız ağrıyor, bunalımdayız. Mahkemeye verdik. Geçen seneden beri uğraşıyoruz. Kaldırılmalarını istiyoruz. Bir süre sonra ikinci mahkememiz var. İnşallah atacağız onları. Yukarı adeta uzay üssü kuruldu. Valilik, kaymakamlık, telekomünikasyon bir çok yere başvurduk bir sonuç alamadık" dedi.

Balaban, "Bu çevrenin dışında da bu kadar hastalık yok. Yakında çocuk yuvası da var. Bu kadar yakında kurulaması sakıncalı. Biz teknolojiye karşı değiliz. Bende cep telefonu kullanıyorum. Ancak insan sağlığı her şeyden önemli. Bölgede uygun yerler var. Gitsin oraya kursunlar" diye konuştu.

Bağırsak kanseri tedavisi gördüğünü söyleyen 45 yaşındaki Seniha Sağoğlu ise 80 kilodan 60 kiloya indiğini belirterek, istasyonlar yüzünden baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik şikayeti olduğunu söyledi. "Sadece benim değil burada oturan bir çok kadın hatta çocuklar da aynı durumlardan şikayetçi" diyen Sağoğlu, kanser hastalarının sayısında artış olduğunu öne sürdü. Eylemin sonunda ise bazı mahalle sakinleri cep telefonlarını yere serdikleri kefen üzerine atarak tepkilerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?