30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Keita imzayı attı

Galatasaray'ın yeni transferi Fildişi Sahilli futbolcu Abdul Kader Keita, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde coşkulu bir taraftar grubunun önünde 3 yıllık sözleşme imzaladı.


Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde açıklamada bulunan Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel,
Keita'nın uzun süredir takip ettikleri bir oyuncu olduğunu belirterek, "Keita, yöneticilik zamanımda 3-4 yıl izlediğimiz bir oyuncuydu. Yoğun çabalar sonucunda Keita'yı kadromuza katmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Transfer çalışmalarının sürdüğünü, en az bir yabancı oyuncu daha transfer edeceklerini belirten Üstünel, "Hocamız ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. En az bir transferimiz daha olacak. Gerektiği taktirde başka oyuncu daha alabiliriz. Kesinlikle yabancı olacak. Rijkaard, hazırlık döneminde oyuncuları izledi, raporlarını hazırladı. Önümüzde çok önemli bir Tobol maçı var. Bu karşılaşmadan sonra raporlarını bize iletecek, biz de gerekeni yapacağız" diye konuştu.


'Selamın aleyküm' diyerek sözlerine başlayan Fildişi Sahilli futbolcu Keita ise, "Sizin aranızda olmaktan çok mutluyum. Galatasaray'a gelmemde taraftarın çok büyük rolü oldu. Elimden geleni yaparak Galatasaray'a faydalı olmaya çalışacağım. Galatasaray büyük bir aile ve bu ailenin bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım. Aslında bu kadar büyük bir ilgiyi beklemiyordum. Bu ilgi benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Göstereceğim performansla taraftarların bana gösterdiği bu ilgiye layık
olmaya çalışacağım" diye konuştu.


Özel hayatı hakkında çıkan haberlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Keita, "İnsanlar sizi tanımadıkları zaman dedikodular yaparlar. Gerçek kalitemi özel hayatımla değil sahadaki performansımla göstereceğim. İnançlı bir aileden gelen müslüman biriyim. Bu tür dedikoduları ortaya atanların sağladığı bir menfeat olduğunu düşünüyorum. Gerçek performansımı sahada göstereceğimi biliyorum" ifadelerini kullandı.


Galatasaray'da oynamanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Keita, "Galatasaray'da olduğum için çok mutluyım. Galatasaray çok büyük bir kulüp, belki Lyon'dan da büyük bir kulüp. Galatasaray'da oynamak benim için bir gurur kaynağı, ülkem için de gurur kaynağı. Ben herhalde Türkiye'de oynayacak ilk Fildişili oyuncuyum. Bu da önemli bir olay. Bana gösterilen ilgiyi boşa çıkarmamaya çalışacağım" dedi. Teknik direktör Frank Rijkaard'a da övgülerde bulunan Keita, Rijkaard'ın çok büyük bir teknik direktör olduğunu, futbolcuların ondan çok şey öğreneceklerini düşündüğünü söyledi.


Keita, bir soru üzerine, Lille'den Lyon'a transfer olurken ödenen 18 milyon Euro'yu hak ettiğini düşündüğünü söyleyerek, "Lille'e Katar'dan 3 milyon Euro'ya gelmiştim. Galatasaray beni transfer etmek istediyse belli özelliklerim dikkati çekmiştir. Galatasaray'a maliyetimin karşılığını çıkartmayı hedefliyorum" dedi. Keita, orta sahanın sağında veya solunda, bazen santrafor da oynadığını söyleyerek, hücum oyuncularının oynayamayacağı durumlarda santrafor mevkiinde de oynayabileceğini sözlerine ekledi.
Galatasaray'da 11 numaralı formayı giyecek Fildişi Sahilli futbolcu Abdul Kader Keita, imza töreni sonrası Galatasaray forması giyerek basın mensuplarına poz verdi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 23:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?