30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kene dolu kanepeyi yaktılar

Şişli'de uzun süredir kullanılmayan dükkandan mahalleye yayılan keneler, paniğine neden oldu. Dükkandan çıkardıkları kanepe üzerinde onlarca kene olduğunu gören iki arkadaş, çareyi koltuğu yakmakta buldu.

Şişli Piyale Paşa Mahallesi Kurudere Sokak 12 numarada terzi atölyesi bulunan Cengiz Kavak, uzun süredir açmadığı dükkanını temizlemek istedi. Arkadaşı Kenan Şimşek ile birlikte dükkana giren Kavak, işe dükkandaki bir kanepeyi dışarı çıkararak başladı. İki arkadaş dışarı çıkardıkları kanepede onlarca böcek olduğunu görünce şüphelenerek aldıkları bir numuneyi Okmeydanı SSK Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan incelemede söz konusu böceklerin kene olduğu anlaşılınca mahalleyi de kene paniği sardı. Cengiz Kavak ve Kenan Şimşek belediye ve zabıta yetkililerine ulaşamayınca, çareyi kanepeyi tiner dökerek yakmakta buldu.

Kenan Şimşek, sabah arkadaşı Cengiz Kavak ile birlikte dükkanı temizlemeye girdiklerini anlatarak, "İçerideki bir kanepenin üzerinde böcekler gördük. Ben kene olduğundan şüphelendim ve bir örneği Okmeydanı SSK Hastanesi'ne gönderdik. Doktorlar kene olduğunu söylediler. Ardından yetkilileri aradık ancak ne belediye ne zabıtadan bir cevap alamadık.

Burada çocukların oyun parkı var. Bu keneler yaklaşık 1 saattir dağılmaya başladılar. Etrafa bulaştılar belki de. Etrafta oturanlar evine kene girmesinden endişe ediyor. Bunu kendi imkanlarımızla halledeceğiz. Kanepeyi yakacağız içerisini de yarın ilaçlamayı düşünüyoruz" dedi.
Kenan Şimşek, ardından tiner döktüğü kanepeyi, kenelerle birlikte ateşe verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?