30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kene kovar halı

İngiliz bilim adamlarının geliştirdiği "kene kovar halı" ilk kez Türkiye'de satışa sunuldu. Böcek ve zararlı haşeratın yaklaşamadığı dünyada ve Türkiye'de ilk olan teknoloji ürünü halı sayesinde, özellikle ülkemizde yaz mevsiminde kene yapışmasından kaynaklanan ölümler de artık tarih olacak.

Ev ve piknik halısı olarak Welsoft-HealthGuard markasıyla tüketicilerin kullanımına sunulan tekstil devrimi halıya içeriğindeki özel bileşim sayesinde kene, sivrisinek gibi böcekler ve diğer haşerat yaklaşamıyor. Hem anti-mikrobiyal hem de anti-böcek işlevselliği sağlayan kene kovar, sivrisinek kovar ev ve piknik halıları; sivrisineklerden kara sineklere, tatarcıklardan kenelere kadar birçok böceğin Konmasını, sokmasını ve ısırmasını engelliyor.

Üniversal Tekstil ile HealthGuard HealthCare arasındaki işbirliği ve yapılan AR-GE çalışmalarının sonucu olan teknoloji harikası halı; Dünya'nın önde gelen birçok bağımsız laboratuarları ve üniversiteleri tarafından da test edildi. Ar-Ge Bölüm Başkanı Fevzi Gökçimen, " Halı, ileri teknoloji ile kaliteli ev tekstili üretim deneyiminin birleştirilmesi sonucu geliştirilen yeni bir üründür. Bir grup İngiliz bilim adamının zararlı böceklere karşı geliştirdiği bu ürün, uzun yıllar yapılan ar-ge çalışmaları neticesinde başarılı bir şekilde ev halısı ve piknik halısı
olarak tüketicilerin kullanımına sunuldu. Dünyadaki çeşitli bağımsız araştırma laboratuarları ve üniversitelerin de teyit ettiği bu teknoloji harikası tekstil ürünü insan sağlığı için önemli bir koruma olanağı sağlamaktadır" dedi.

Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu bu ürünün doğduğunu belirten Endüstri Mühendisi Gökçimen, "Department of Health Sciences, University of Technology, Sydney, Avusturalya; Department of Microbiology, Prince of Wales Hospital, Hong Kong ve Intra Tech Healthcare, Londra, İngiltere gibi bağımsız laboratuar ve üniversitelerin testleri ve araştırmaları sonucunda ev ve piknik halılarının; kene, sivrisinek ve diğer zararlı haşarata karşı tesirli olduğunu, kullanılan ürünlerde kesinlikle sağlığa zararlı veya yan etkisi olan bir durumun olmadığını, bu teknolojinin uygulandığı ürünlerin çevre dostu olduğunu, Anti-mibrabiyal, anti-bakteriyel ve anti-mantar özelliklere sahip olduğunu laboratuar deneyleri sonucu teyit etmiş oldular" diye konuştu.

İnsan sağlığına hiçbir zararı olmayan, hijyenik ve aynı zamanda çevre dostu olan ev ve piknik halıları bilim adamları tarafından astım, egzama, bronşit, allerjik rahatsızlıkları olanlarda da özellikle tavsiye ediliyor.
Fevzi Gökçimen, "Anti-alerji teknolojisi ile halılar yaygın alerjilerin nedenlerine ve tetikleyicilerine karşı gerçek koruma sağlıyor. Bu teknoloji ile astım, egzama, alerjik rinit, hatta horlamanın nedenleri ve tetikleyicileri arasında olduğu kanıtlan ev tozu akarı (House Dust Miters) kolonileri gibi mikroskobik yaratıkların istilasını engelliyor. Toz akarları, her evde bulunan dokumalarda, döşemelerde ve diğer ev tekstili ürünlerinde yaşıyor. Ayrıca, çift etki özelliği ile halıların kullanılan
mekanlarda, gerçek anti-mikrobiyal işlevsellik sağlanması sonucu bakteri, küf ve mantar gibi mikro-organizmaların büyümesi, çoğalması da önlenmiş oluyor" dedi.

Sağlıklı yaşamın en önemli unsur olarak göz önünde bulundurulduğunu ve en kaliteli hammaddelerin kullanıldığı belirten Gökçimen, "Sağlık koruyucunun ( Health Protection) amacı enfeksiyona yol açan hastalık taşıyan vektörlerin insanları ısırması ve sokmasını önlemek ve bu sayede hastalıklara karşı en verimli koruyuculuğu sağlamaktır. Böylece bu hastalıkların yol açtığı ölümcül etkilerden korunmuş olur. Welsoft® HealthGuard* ürünleri; yüksek düzeyde dayanıklı, fonksiyonel ve sağlık kaygılarına karşı etkili çözümler sağlıyor. Hijyen açısından en iyi işlevselliği sağlamak amacı ile ürünler üretim esnasında, özel olarak hazırlanmış bir dizi anti-bakteriyel ve anti-mikrobiyal işlemlerden geçirilir. Böylece hijyen koruması uygulaması ile ev ve piknik halılarınız sayesinde çeşitli alerjik rahatsızlıklara neden olabilecek bir dizi mikro-organizmaya karşı korunmuş olursunuz. Markalı ürünler anti-bakteriyel ve anti-mikrobiyal işlevleriyle çeşitli mikro-organizmalara karşı koruma fonksiyonu yapmaktadır" şeklinde
konuştu.

Ev ve piknik halıları Mosquito Protection (sivrisineğe karşı koruma) teknolojisi ile sivrisinek ısırmalarına, tatarcık akınlarına ve evde, ofiste, piknikte, açık alanda insanları rahatsız eden haşerata karşı da etkili bir koruma sağlıyor. Gökçimen, "Üzerinde evde, balkonda kahve içtiğiniz veya kumsalda dinlendiğiniz, ya da piknikte yemek yediğiniz halınız sayesinde sivrisinek, kene vs. gibi haşeratın saldırılarına maruz kalmayacaksınız. Özellikle yaz mevsiminde evlerde ve tatil yörelerinde sivrisinekler insanları ve daha çok çocuklarımızı aşırı derecede rahatsız ediyor. Bu halı sayesinde artık çocuklarımız huzurlu bir uyku uyuyabilecek, anneler-babalar da rahat bir nefes alacak.

Halımız anti-microbial özelliği ile mikrop barındırmaz. Anti-bacteriel özelliği ile bakteri barınmaz. Anti-funghi özelliği sayesinde mantar üremez. Ayrıca ev hanımlarımızın yaşadığı bir çok sorunu da düşünmeyi ihmal etmedik. Halının tabanı ıslaklık ve neme karşı tam izolasyon sağlar. Çamaşır makinesinde yıkanabilir. Çabuk kurur. Non-slip'tir. Yani kaymaz. Taban izolasyonu mükemmel olduğu için evinizin her yerinde, balkonda, ıslak mekanlarda ve özellikle piknikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta zevkinize, evinizin mobilyasına uygun en son moda desenler ve renkleri tercih edebilirsiniz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?