7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kesin rapor elimize ulaşmadı

HAYDARPAŞA GARI'NDA YANGIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haydarpaşa Garı'ndaki yangınla ilgili kesin raporların ellerine ulaşmadığını söyledi. Topbaş, bu tür yapıların restorasyonunda ihmallerin olmaması gerektiğini anlattı.

Brüksel dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, Haydarpaşa Garı'ndaki yangınla ilgili olarak, "İstanbul'un en önemli eserlerinden biri sayılan Haydarpaşa'daki yangına itfaiye anında müdahale etti. Çatının bir bölümü yandı. Diğer bölümlere sirayet etmediği söylendi. Kesin raporlar elimize ulaşmadı. Bu tip yapılarda çok hassas davranılması gerekmektedir. İhmallerin yapılmaması gerekmekte. İstanbul'un önemli değerlerinden biri olan bu eser restorasyonu yeniden yapılacaktır ama bunların olmaması için de tedbirlerin alınması gerekmektedir" dedi.

Topbaş, ulaşıma yapılan zamla ilgili meslek odalarının yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine fiyat düzenlemesinin enflasyon dikkate alınarak yapıldığını söyledi. İstanbul'un yeni ulaşım sistemlerinden metrobüsün başlangıçta ücretsiz sonra 1 lira olduğunu anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "Bu derlemeleri yaptığımızda Türkiye'deki diğer belediyelerdeki taşıma bedellerine de dikkat ettik. İstanbul onlara göre oldukça ucuz. Bazı siyasi teşkilatlar taşıma ücretlerinin bedelsiz olmasını talep etmektedir. O rejimler farklı rejimlerdir. Orada zaten ücretsiz olan rejimlerde tek istikamette bir yerden bir yere gidebiliyorsunuz."

İETT Genel Müdürlüğü'nün yılı 138 milyon lira zararla kapattığını, belediyenin kuruma destek verdiğini ifade eden Topbaş, fiyatlandırmayı makul seviyede tutmaya özen gösterdiklerini söyledi. Başkan Kadir Topbaş, "Bize gelen taleplerle İETT'den çok tüm Türkiye'deki diğer taşımacılık sistemleri de takip edilerek bir değerlendirme yapıldı. Böyle bir uygulama şu an var. Vatandaşı mağdur edici kararlar almamaya özen gösteriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 17:39:04
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 18:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?