7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

KGS karaborsaya düştü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü mesken tutarak, sürücülere yüksek fiyata KGS satan grup, güvenlik güçlerini çileden çıkardı. Tüm uyarılara rağmen belli saatlerde gişe önünde toplanan grupla polis arasında sık sık kovalamaca yaşanıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde görevli polis ekipleri, karaborsa yapan KGS satıcıları nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Köprü girişini mesken tutan bir grup, tüm uyarılara rağmen sürücülere KGS satabilmek için yoğun çaba harcıyor. Tek geçiş yapacak sürücülerin karaborsaya rağbet göstermesi, söz konusu grubun işine yararken, karaborsacılar polise zor anlar yaşatıyor.

Günün belli saatlerinde gişelerde konuşlanan yaklaşık 10 grup, yaklaşan sürücüleri KGS gişesine doğru yönlendiriyor. Bu sırada karaborsacılar, yanlarındaki kartları normalinden biraz daha yüksek fiyata sürücüye satıyor. Bu sırada kendilerine yönelen polisi fark eden şahıslar, farklı noktalara doğru kaçışıyor. Bazı karaborsacılar otobana doğru kaçarak yürekleri ağızlara getirirken, polisin elinden kurtulmayı başaran grup, belli bir süre sonra yeniden gişelerde toplanıyor.

Daha önce bu suçtan gözaltına alınan şahıslara, trafiği tehlikeye düşürdükleri gerekçesiyle 69 TL para cezası uygulandığı öğrenilirken, gişelerdeki güvenlik kamerası kayıtları, karaborsacıların tüm uyarılara rağmen yoğun bir şekilde çalıştıklarını gözler önüne serdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 14:44:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?