30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu çarşaf açılımı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını Fatih'te sürdürdü.

CHP'nin çarşaf açılımına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Şu türbanlı, şu çarşaflı, şu başörtülü, şu başı açık, şu mantolu, şu pantolonlu bunları tarihe gömüyoruz. İnsan düşünceleri ve inançlarıyla Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır" dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde partisinin Fatih'teki seçim irtibat bürosunda partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Kadir Topbaş'ı canlı yayında tartışmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Onlar Televizyona çıkmaktan çekiniyorlar, kaçıyorlar, korkuyorlar. Yüreğiniz yetiyorsa gelin beraber şu halkın milletin önünde bir tartışalım, bakalım el mi yaman bey mi yaman. Bir görelim bakalım sizi. Konuşmak için adamda yürek gerek bunlarda mangal gibi yürek var mı? Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok Allah'a şükür. Allah'a can borcumuz var onun dışında hiçbir borcumuz yok. Çünkü bizim bir felsefemiz var. kul hakkı yemedik, kul hakkı yedirmedik, yedirmeyeceğiz de onların kursaklarında kalacak" diye konuştu.

İstanbul'un sorunlarına talip olduğuna ifade eden Kılıçdaroğlu, "Size bir şey vaat ediyoruz. Dürüst bir yönetim vaat ediyoruz. Namuslu bir yönetim vaat ediyoruz. Kul hakkı yemeyen bir yönetim vaat ediyoruz. İstanbul'a hizmet etmeye İstanbul'un sorunlarını çözmeyi vaat ediyoruz size. Onlar geldiler İstanbul'un rantlarına talip oldular. Biz İstanbul'un rantlarına değil sorunlarına talibiz. İstanbul'un sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu.

İstanbul'da binlerce insanın yatağa aç yattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bakınız İstanbul'da 12.5 milyon yurttaş yaşıyoruz. 12.5 milyon yurttaştan binlercesi yatağa aç giriyor. Çoluk çocuk yatağa aç giriyor. Vicdanı olan buna kayıtsız kalabilir mi?. Biz dedik ki her açlık sınırı altında yaşayan ailenin hesabına 600 TL yatıracağız dedik. Onun yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz dedik. Oda onurlu bir insan gibi gidip bankadan parasını çekecek çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak dedik. Bu bizim hedefimizdi.

Çünkü bizim kitabımızda şu var 'sağ elin verdiğini sol el görmeyecek'. İnsanların yoksulluğunu teşhir etmek bizim kitabımızda yoktur. Bu konuda artık net tavır almak gerekiyor. Bize 600 TL yatıracağımız zaman dediler ki bu parayı nereden bulacaksınız?. Buradan Fatih'ten sesleniyorum. Siz yandaşlarınıza milyon dolarları dağıtırken para buluyorsunuz. İhaleleri dağıtırken para buluyorsunuz. Çoluk çocuğunuzu yedi göbeğinizi zengin ederken para buluyorsunuz da iş fakir fukaraya gelince mi aklınıza para geliyor. Hesabını soracağız" dedi.

'İstanbul dünyanın en iyi kentlerinden birisidir' diyen Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un taşı toprağı altın diyorlar. İstanbul'un çöpü bile altından değerli. Çöpleri ne yapıyoruz değerlendiriyor muyuz?. Çöpleri değerlendireceğiz. Çöplerden gübre üreteceğiz, demir, kağıt gaz üreteceğiz. Çöpler İstanbul belediyesinin altından değerli ürünleridir. Ama bunlar bunu görmüyorlar ve bunu değerlendirmiyorlar" diye konuştu.

CHP'nin çarşaf açılımına değinen Kılıçdaroğlu, "Efendim şu türbanlı, şu çarşaflı, şu başörtülü, başı açık, şu mantolu, şu pantolonlu bunları tarihe gömüyoruz. İnsan düşünceleri ve inançlarıyla Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır" şeklinde değerlendirdi.  Kılıçdaroğlu, "Tek bir paydamız var dürüstlük paydasında buluşacağız. 29 Martta sandığa gideceksiniz. Süleyman sizsiniz mühür sizin elinizde. Dürüstlükten yana bir İstanbul istiyorsanız, saydam bir İstanbul istiyorsanız, dünya markası bir İstanbul istiyorsanız dürüstlük paydasında oyunuzu bir kez CHP'ne verin size hizmet edelim" diye konuştu.

Kalabalığın yoğun tezahüratları ile zaman zaman sözleri kesilen Kılıçdarolu, "Biz dedik ki 5 yıl içinde 80 kilometre Metro yapacağız. Önce bir yol içinde olmaz dediler. 5 yıl diyince bunu yapamazsınız dediler. Fatih'ten sesleniyorum 5 yıl içinde 80 kilometre Metro yapmamızı istiyorsa Sayın Kadir Topbaş, oda oyunu bize versin görecek nasıl yapıldığını. Hesap vermekten kaçmayacağız. Size hesap vermek bizim için onurlu bir görevdir" diyerek sözlerini tamamladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:41:13
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 17:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?