30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu Kağıthane'de ev arıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da oturacağı evin arayışlarına başladıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Orta gelirli bir semtte, orta gelir sahibi bir aileye yetecek bir ev istiyor. Káğıthane dolaylarında ev arıyoruz" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da kendisine, ortalama bir semtte, orta gelirli bir aileye yeterli olacak bir ev istedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul’un kültür-sanat etkinliklerinin başına da Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş’ı getirmeyi düşünüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Karakaş’ın öneriyi kabul ettiğini söylerken, Karakaş da, "Her göreve hazırım" dedi.

Ortalama semt

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu, Belediye Meclisi Başkan adayı Gürsel Tekin, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Adayı Prof. Dr. Alper Ünlü’nün ardından Ercan Karakaş’ın da ekibe katılmasıyla, CHP İstanbul’da seçmen karşısına dört ayaklı masa modeli ile çıkmış olacak.

Gürsel Tekin, İstanbul çalışmaları ile ilgili olarak Hürriyet’in sorularını yanıtlarken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçime kadar İstanbul’da oturacağı evin arayışına başladıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, "İstanbul’un orta gelirli bir semtinde, orta gelir sahibi bir aileye yetecek bir ev" istediğini söyleyen Tekin, "Káğıthane dolaylarında bir evin bu isteği karşılayacağını düşünüyoruz ve hemen ev aramaya başladık" dedi.

Tekin, Ercan karakaş ile ilgili gelişmeleri de şöyle özetledi:

"İstanbul bir kültür ve sanat kentidir. Ayrıca 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Hem onunla ilgili çalışmalar hem de genel olarak kültür ve sanatla ilgili önemli projeler söz konusu. Kemal Bey de, ben de bütün bunları Ercan Karakaş’ın yönetmesini istiyoruz. Yani İstanbul’un kültür sanatı kendisine emanet edilecek. Eski bir kültür bakanı olarak daha uygun bir isim olamaz. Kendisine bu konuyu açtım. Kabul etti. Zaten karargahımızda da çalışma kararı vardı. Böylece karargahın göbeğinde olacak" dedi.

Karakaş da ekipte

Ercan karakaş ise konuyla ilgili olarak Hürriyet’e, şunları söyledi: "Detaya girmedik ama görüşmemizde dördüncü bir ayak konusu da gündeme geldi. Ben daha ilk günden Kemal Bey’e desteğimi açıkladım. İstanbul’da seçi kazanmamız çok önemli. Üstüme düşen herşeyi yapacağım, her göreve de hazırım. Yeter ki İstanbul kazansın. İstanbul’un bir kültür sanat kenti olduğu gerçeği de ortada."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 09:10:11
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 09:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?