30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu Öztürk'ün heyecanını paylaştı

Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanlığını 4. kez kazanan Selami Öztürk'e destek vermek amacıyla düzenlenen mazbata sonrası teşekkür törenine katıldı. İçişleri Bakanlığı'nın 5 ayrı soruşturma izni verdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili soruşturmaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin önemli ve olumlu bir adımdır" dedi.

Kadıköy'de dördüncü dönem Belediye Başkanlığını kazanan Selami Öztürk, mazbatasını aldıktan sonra, seçmenleri ile bir araya geldi. Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in de katılırken, vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Kadıköylülere bir teşekkür konuşması yapan Selami Öztürk, yüzde 68.7 oy oranıyla 218 bin oy aldıklarını ve bunun da sorumluluklarını artırdığını belirtti.

Kadıköy'ün sosyal belediyeciliğinin örnek olduğunu vurgulayan Öztürk şunları söyledi:
"Bugün bir çok belediye daha yeni sosyal belediyeciliği ağzına alıyor. Bizler aile danışma merkezlerimiz ile meslek eğitim merkezlerimiz ile 1994'ten beri bu hizmetleri veriyoruz. Bizleri bu hizmetlerden dolayı yargılayanlar, müfettiş gönderenler, daha sonra belediyelerinde 'sizler de bu işi yapın' dediler. 17 mahallede gönüllü evlerimiz var. Müfettiş yolladılar. Ama daha sonra İçişleri Bakanlığı yönetmenliğe koydurdu, 'belediyeler gönüllülerle çalışın' dedi. Dolayısıyla, hükümete de, AKP'ye de, Türkiye'ye de örnek olduk. Bir çok şeyi değiştirdik. Değişmeyen tek şey, Kadıköy seçmeninin profilidir. Seçimden önce söylemiştim. Komşularımın bizden olmasını istiyorduk. Adalar, Maltepe ve Ataşehir artık CHP'li. Bizi ayırmayın demiştik. Çok emeğimiz var demiştik, ayırdılar. İki tane CHP'li belediye oluruz demiştik. Dediğim çıktı. CHP'li 4 belediye yüzde 70 İstanbul'da en iyi belediye oldu. Beşiktaş ve Bakırköy ve Avcılar, İstanbul'un en iyisi olduklarını gösterdiler. Bundan sonra daha fazla çalışacağız.

Kadıköylülerin bu seçimde de bize daha fazla sorumluluk ve görev yüklemiştir."
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bundan sonra da takipçi olacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Bir adım attık, 4 iken 12 olduk. İkinci adımda İstanbul'da 39 olacağız. Kararlılığımızı koruyacağız. Her yerde şunu söyledik. Biz İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talibiz. Artık nefesimiz hem Topbaş'ın hem de Başbakan'ın ensesinde olacaktır. O kadar çok yolsuzluk var ki, Topbaş korkudan televizyonlara çıkmadı. O yüzden İstanbul bu haldedir. İstanbul nasıl yönetilirmiş, sosyal belediyecilik, hizmet nasıl olur bunu 12 belediyemiz gösterecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu başı dik olarak gururla Ankara'ya uğurladıklarını söyleyen Selami Öztürk, CHP rozetini ise İl Başkanı Gürsel Tekin'e iade etti. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını söyleyen Öztürk, "5 yıl süreyle bu rozeti takmayacağım. Ben artık tüm Kadıköy'ün belediye başkanıyım" dedi.

Gürsel Tekin, Belediye Başkanı Selami Öztürk'un yakasındaki CHP rozetini çıkartarak, Gençlik Kolları Başkanı'nın yakasına taktı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e soruşturma izni vermesiyle ilgili olarak bunun gecikmiş bir soruşturma olduğunu söyledi. Her şeye rağmen bunun başlatılmasının önemli bir adım olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Memnuniyet verici. Gecikmiş bir soruşturma ama umuyorum sağlıklı yürür. İçişleri Bakanlığı'nın bu bağlamda izin vermesi çok önemli ve olumlu bir adım. Benim dikkatini
çekmek istediğim konu bilirkişiler. Eğer bilirkişiler gerçek anlamda bilirkişiler olursa, davanın seyri kamuoyunun beklediği gibi gelişir. Bu konuda kamuoyu bilgisine sunmak istiyorum" diye konuştu.
Açıklamasında "Gerçek bilirkişiler" tabirini kullandığı hatırlatılan Kılıçdaroğlu'na konuyu detaylandırmasını isteyen gazetecilere, "Bunu bilirkişilik yapanlar, adalete taraf olanlar ve iyi bilenler ne anlama geldiğini bilirler" dedi. Gazetecilerin "Bundan sonra da ilçe ziyaretleri veya teşekkür ziyaretleri yapacak mısınız?" şeklindeki soruları üzerine ise Kılıçdaroğlu, İstanbul milletvekili olduğunu ve bundan sonra da sık sık gidip geleceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 19:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?