30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu Topbaş'ı sokağa çağırdı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Kadir Topbaş'ın kendilerini anlayamayacağını belirterek, "Bizim yapacaklarımıza onların hayalleri yetmez" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Sultangazi'nin ardından Gaziosmanpaşa'da da partililerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile birlikte geldikleri Gaziosmanpaşa'da bir önce bir kahvehaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Ardından CHP Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı'na gelen Kılıçdaroğlu burada asansör krizi yaşadı.

Bindiği asansörün çalışmaması üzerine dışarı çıkan Kılıçdaroğlu, 5 katı yürüyerek çıktı. İlçe merkezinde vatandaşa hitap eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan
devreden çıkarsa biz Sayın Topbaş ile daha rahat oturur konuşuruz. Ben bir adım daha atıyorum. Sayın Başbakan istiyorsa kendisi, Sayın Topbaş istiyorsa kendisi, o da yetmiyorsa bakanlar kurulunun tamamı İstanbul'un sorununu mu tartışacaklarsa, gelsinler. Her şeye hazırız. Sayın Topbaş demiş ki, "Onlar hayal kuruyorlar." Elbetteki Topbaş bizi anlayamaz, bizim yapacaklarımıza onların hayalleri yetmez. İstanbul Türkiye'nin en büyük holdinglerinden bir tanesidir. Bu paralara ne oluyor? İstanbul'a son 10 yılda 150 milyar dolar para harcadılar. Nereye gitti? 150 milyar dolarla İstanbul'un hangi sorununu çözdünüz? Sayın Topbaş desin, "Şu sorunu çözdüm." Çünkü bunlar çözemezler, bunların amacı İstanbul'un sorunu çözmek değil, rantını yemek. Az önce bir öğrenci, 71 öğrenci var" dedi. nerede bu İstanbul'da, Hakkari'de değil. 71 öğrenci bir arada okuyorsa Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor, yürüyüş bandında spor yapıyor" dedi.

Kadir Topbaş'ı İstanbul sokaklarında gezmeye davet eden Kılıçdaroğlu, "Sen spor yapmak istiyorsan İstanbul'un sokaklarını gez. İstanbul'u dinle bakalım. Aylardır İETT çalışanlarına aylık ödemiyorsun. Öğrenci burslarını da kesti bunlar. Bak CHP'li belediyeler kesti mi? Bursu keserek belediyenin açıklarını kapatmaya çalışacak. Öğrencinin sırtından geçinen bir belediye başkanı olamaz. O koltuktan inmeli. Bunları korumalısınız. Biz yoksullukla mücadeleyi onlar gibi yapmayacağız. Bunlar topladıkları parayı çar çur ettikleri için fakir fukaraya gelince para yetmiyor. Kendileri götürüyor, yakınları götürüyor. O nedenle para yetmiyor. Biz oo nedenle onlardan keseceğiz, fakir fukaraya vereceğiz. Şimdi ön ödemeli su sayacı taktılar. Buradan soruyorum; "Sen ön ödemeli su sayacağını İstanbullulara kaça satıyorsun?" cevabını versin. Milyonlarca ön ödemeli su sayacı satılacak. O paraların kime gittiğini açıklayacak. İstanbul sizin soygun alanınız değil. Bu sorunun yanıtını versin" diye konuştu.

Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu bir soru üzerine, "Yargının bağımsız olmadığını herkes biliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti tarafından korunduğunu çok iyi biliyorum. Eğer Topbaş merak ediyorsa Kamu İhale Kurumu Topbaş'ın kaç ihalesini iptal etti, bunu açıklamayacak mı? yaparsa kendisine teşekkür ediyorum. Bu açıklamayı yapmazsa nasıl yasa dışı ihale yaptığının kanıtı Kamu İhale Kanunu kaynakları ile ortaya çıkacağını göreceğiz. Sayın Topbaş batırmış vaziyette. Biz belediyeyi ayağa kaldıracağız. Meraklanmasın yoksulluğu tarihe gömeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 20:52:28
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 20:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?