30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu yaşlıları ziyaret etti

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yaşlılarla bir araya geldi. Yaşlılarla sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, hafta sonu Çağlayan'da yapacakları miting için İl Başkanı Gürsel Tekin'in çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, görkemli bir miting olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Çağlayan'da aynı gün miting yapacak olan Saadet Partisi yetkililerinin miting alanı konusunda haklarının gasp edildiği yönündeki söylemlerine ilişkin ise, "Kazlıçeşme ile ilgili olarak bizim ve AK Parti'nin başvurusu sonucunda kura çekildi. Bu yasanın öngördüğüydü ve bizim yasalara aykırı bir şey yapmamız doğru değil. Temel özelliğimiz yasalara uygun hareket etmek. Bize daha sonra yer verildi ama orası da önceden Saadet Partisi'ne verilmiş. Saadet Partisi'nin mağdur olduğuna inanıyoruz. Saadet Partisi'nin şikayetlerini anlayışla karşılıyoruz. Saadet Partisi ile CHP'nin bayrakları bir arada olabilir, hiçbir itirazımız yok.

Biz kendi kurduğumuz kürsümüzü de onlara bırakmaya razıyız. Yani biz kardeşçe bir mitingin yapılmasından yanayız. Bir gerginlik, bir çatışma olmasın diyoruz. Sonuçta İstanbul'a hizmet ediyoruz, hepimizin ortak amacı bu. Ama Saadet Partisi'nin şikayetini ve o alanda tek başlarına miting yapma isteklerini anlayışla karşılıyoruz. Ama bizim illa o iki alanda miting yapacağız diye bir düşüncemiz olmadı. Biz Taksim ve Sultanahmet'i de istedik. Veriyorlarsa biz Taksim'e de Sultanahmet'e de razıyız. Ama bunun kararını verecek olan idare. İdare nasıl bir karar verirse biz de ona uyacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dün gündeme getirdiği Serdar Kepenek konusuna ilişkin sorular üzerine de, "İsfalt asfalt konusunda sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin en saygın kurumlarından birisi. Amerikan Asfalt Enstitüsü'nden destek alıyor.Kendi içinde Ar-Ge birimi var. Karayolları Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor. Ayrıca TÜBİTAK'dan da bilgi ve deneyim desteği alıyor. Bu kuruluş bana göre hiç gereği yokken ve neden olduğunu anlayamadığımız bir sebeple yeni kurulan bir şirketten eğitim desteği alıyor.

Kendilerine 1 yıl içinde yaklaşık 4 milyon Euro'luk para ödeniyor. Bu şirketin asfalt konusundaki bilgisi, birikimi nedir? Bu şirketin başında Serdar Kepenek var. Serdar Kepenek kimdir, gücü nedir? Asfalt konusunda eğitim mi almış? Bunu bilme ihtiyacımız var. Biz bunların havuz şirketi olduğuna inanıyoruz. Bir dönem bir bankada havuz oluşturuluyordu, dönemin İstanbul Valisi bu havuzu deşifre etti ve Başbakanlığa gizli kaydı ile bildirdi. Şimdi bazı firmalar kuruyorsunuz, danışmanlık şirketi yada başka bir isim altında onlara para aktarıyorsunuz ve bu paralar yine havuz hesabında kullanılıyor. Böyle bir kaygı ve düşüncemiz var" dedi.
Konuyla ilgili olarak ellerinde ciddi belgeler olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Örneğin yurt dışından uzman getirdiklerini söylüyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan niçin izin alınmadı? Bunların uzmanlıkları ne? Elimizde ve onların dosyalarında sadece özel sigorta kartları var. O sigorta bedelleri de ödenmediği için özel sigortadan çıkarılmışlar. Kim bu adamlar? Bunların sigorta primlerinin yatması lazım, sigorta primleri yatmamış. 4 milyon Euro'luk para küçük bir para değil. Bizim bunu sorgulamamız lazım. Sayın Kadir Topbaş'ın "bunlardan haberim yoktur" deme şansı yoktur. Bu firma Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de aynı işi alıyor. Peki diyelim ki, u desteği aldınız İstanbul'da asfaltlar çok iyi oldu. O da yok. 2007'den 2009'a İstanbul'un hangi asfaltı düzeltildi. Peki Türkiye'de bu desteği alabilecek firma var mıdır? Türkiye'de asfalt konusunda ödül almış firma var. Bu firmadan neden destek almıyorsunuz? Bunu söyledikten sonra bunun belgesini de ortaya koyuyoruz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, mitingle ilgili olarak, "Saadet Partisi'nin gösterdiği bütün duyarlılıkları göstereceğiz. Saadet Partisi'nin de o alanda miting yapmasına olanak sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretlerini sürdürdüğü sırada Darülaceze'deki yaşlılara üzerinde Kılıçdaroğlu'nun resminin bulunduğu fular dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?