30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu'na meydan okudu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öne sürdüğü yolsuzluk dosyalarını saklamakla suç işlediğini ifade ederek, "Elinde dosyalar varsa tutmak yerine götürüp yargıya teslim etsin" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir şekilde çekinmediğini belirten Topbaş, "Samimi olarak söylüyorum, bu konuda kimyamı bozmuyorum. Kendisi gaf üstüne gaf yapan birisi" diye konuştu.

AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programda konuşan Kadir Topbaş görev yaptıkları süre boyunca İstanbul'un modern bir şehir olabilmesi için vargüçleriyle çalıştıklarını söyledi. Topbaş, yapılan işlerin ortada olduğunu belirterek, "Bu şehirde yürümeyi, konuşmayı öğrendim. Üç kuruşa tramvaya bindiğim günleri biliyorum. Bu şehrin nasıl geliştiğini, nasıl birilerine farklı muameleler yapıldığını biliyorum. Mesleğimden dolayı nasıl bir modern şehir olabileceğini biliyorum, bunun planlarını yaptık" dedi.

Belediyenin, kendi yandaşı olan öğrencilere burs verdiği şeklinde çıkan haberleri yalanlayan Kadir Topbaş, "'Yandaşlarına burs veriyor' dediler. Şunu temin ederim 50 bin öğrenci arasından bir tane dahi talimatımla burs verilen öğrenci bulamazlar. 'Bir kişiye başkan referans oldu' diyemezler. Kimsenin hakkına müdahale etmeyin dedim" ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olmasının, kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçla gerçekleştiğini söyledi. Vaad döneminin bittiğini belirten Topbaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Durumu sandık belileyecek. CHP ana muhalefet partisi. Adayını ancak ortaya çıkarabildi. O aday hakkında bişey söylemek istemiyorum. Kağıthane'ye 'Kagıttepe' demesi, Gültepe'yi ilçe zannetmesi. Bunlar kolay iş değil, böyle bir şehir yönetmeye talip. Önce belediyeyi bir tanıması lazım. İstanbul'daki seçimin sonucunu çok kolay görmediler, hangi adayı koysak diye gittiler geldiler. CHP hala tek partili dönemlerdeki alışkanlıkları devam ettiriyor. Onların yolu açık olsun, devam edecekler, koşacaklar İstanbullu'nun önüne çıkacaklar, vatandaş sandıkta yoklamasını yapacak".

Topbaş, hiçbir şekilde bir tereddütü olmadığını belirterek, "Bu konuda kimyamı bozmuyorum, samimi olarak söylüyorum. Kendisi gaf üzerine gaf yapıyor. Her şeye cevap vermenin anlamı yok, medyanın da bunu yapmaması lazım, herkes beynindeki fikrini ve vizyonunu ortaya koycak, yaptığımız işler ortada" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddaları var, ayrıca düelloya davet ediyor" demesi üzerine Topbaş, "Kendisi kendi hünerini gösterecek artık. Bu şehre müfettişlik yapmaya geliyor herhalde. Bu şehrin kaynaklarını en iyi bir şekilde kullanmaya çalıştık. Geçmişte kendi çalışanlarının maaşlarını veremiyorlardı. Benim karşı karşıya gelmem önemli değil ki, neyi anlatacağız. Bildikleri varsa elinde dosyalar varsa, müfettiş olduğu için iyi bilir, bunu saklaması bile suç, suç işliyor. Dosyaları hemen götürüp yargıya teslim etmesi lazım. Bildiğini neden gizliyorsun, bu bir suç. Varsa öyle bir şeyi görelim. Vizyonunu bu şehre katmak istediklerini düşüncelerini söyle, vatandaş da tartar, kaç kıratsa ortaya çıkar o zaman" açıklamasında bulundu.

Kadir Topbaş, son günlerde art arda yaşanan kazalarla ilgili olarak, sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini belirterek, son iki kazada motosiklet sürücülerinin başlarının gövdesinden ayrılmasına metrobüs inşaatındaki çelik halatların neden olduğu şeklindeki iddiaların ise yersiz olduğunu söyledi.

AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programa İlçe Başkanı Zekeriya Erdin'nin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Çakır ve AK Parti'nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:38:22
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 20:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?