6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

ADALET PLATFORMU'NDAN KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, "Evet"le sonuçlanan anayasa değişikliğine ilişkin referandumda oy kullanamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Çevik, Kılıçdaroğlu'nun yanlış adres beyanından cezalandırılması için savcılığa dilekçe sundu.

Üsküdar Adliyesi'ne gelen Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, anayasa referandumunda oy kullanamayarak eleştirilerin hedefi olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dünyada ilk defa bir parti liderinin istediği oyu kullanamadığını ifade eden Çevik, "Arkadaşlarımız Ankara Çukurambar Mahallesi'nde kendisinin kaydı olmadığını tespit etti. Kılıçdaroğlu'nun 'Kağıttepe' diye bildiği İstanbul Kağıthane'den de kaydının silindiği polis ve nüfus kayıtları ile ortaya çıktı. Aslında 'Kılıçdaroğlu' diye birisi yok, biz hayali birini şikayet ediyoruz" dedi.

Adem Çevik, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na sunduğu dilekçesinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5490 sayılı Nüfus Hizmet Kanunu'nun 68. maddesine göre yanlış adres beyanında bulunanlar hakkındaki idari para cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Çevik, verdiği dilekçede ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa referandumunda oy kullanamadığı için de cezalandırılması gerektiğini belirtti. Çevik, dilekçesinde tanık olarak ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kağıthane Merkez Mahallesi Muhtarı Süleyman Bölük, Kağıthane Gürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Boyraz ve Kılıçdaroğlu'nun Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki komşusu Emine Aslan'ı gösterdi.

Çevik, yaptığı basın açıklamasının ardından, üzerinde "Hain darbeci askerler, yargıçlar, bürokratlar müşahedeye" yazan bir pankart açarak eylemini sonlandırdı.

ADALET PLATFORMU'NDAN KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ADALET PLATFORMU'NDAN KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ADALET PLATFORMU'NDAN KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:29:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 14:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?