30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kılıçdaroğlu'ndan SPK yorumu!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri dosyasını sümen altı etmekle suçladığı SPK’nın kendisi hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak; "Biz sizin çoluğunuz çocuğunuzun hakkını savunuyoruz. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" dedi.

Kılıçdaroğlu, Halkalı’daki partiye katılım töreni öncesinde gazetecilerle bir pastanede oturarak çay içti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir medya patronunun veya kuruluşunun Almanya’daki 12 hesabını Türkiye’deki defterlerinde göstermemesi suç teşkil ediyor, ama bugüne kadar Türkiye’de harekete geçen kimse olmadı. Üç SPK uzmanı Almanya’da bir bankada 12 hesap saptadı. Soruyorlar, bunları niçin bize bildirmediniz, Türkiye’deki defterlerde niçin göstermediniz? Verilen yanıt ’sizin sorunuz üzerine Almanya’da 12 hesabımızın olduğunu öğrendik.’ Bu inandırıcı olabilir mi, benzer bir hesap da Dubai’de çıkıyor. Bunu araştıracak olan Maliye Bakanlığı ve MASAK’tı. SPK uzmanlarının hakkında suç duyurusunda bulunduğu üç kişi var. Bu üç kişi ’asıl failler Türkiye’dedir’ diye saydığı 4 kişiden 3’ü. Bu dosya Türkiye’de sümen altı ediliyor. Biz bunun için suç duyurusunda bulunduk."

Çerkez ve Abhazların oyu Kılıçdaroğlu’na

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Adayı Prof. Dr. Alper Ünlü ile birlikte helikoptere binerek, İstanbul’u 1.5 saat havadan inceledi. Diğer taraftan İstanbul’da faaliyet gösteren 18 Çerkez ve Abhaz kültür derneğinden 17’sinin imza koyduğu bir bildiriyle, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Kafkas Derneği’nde yapacağı konuşma sonrası Çerkez ve Abhazların CHP’ye destek vereceğinin açıklanağı ileri sürüldü.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 08:51:03
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 08:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?