2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kim Jorgensen Kadir Topbaş'la görüştü

Danimarka'nın Türkiye Büyükelçisi Kim Jorgensen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.
 
Göreve iki ay önce başlayan büyükelçiye başarılar dileyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesi için birlikte çalışma kararı aldıklarını söyledi. Kadir Topbaş, "Özellikle iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini, Danimarka'nın Türkiye'nin AB sürecine olan desteğini ve karşılıklı turizm konusunu görüştük. Ben kendisine İstanbul'da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdim ve bu konuda Danimarkalı işadamlarına açık olduğumuzu beyan ettim. Yap-İşlet olarak ulaşım başta olmak üzere değişik sektörlerde işbirliği yapabileceğimizi ifade ettim. İnanıyorum ki iki ülke arasında gayet ciddi ve dinamik bir işbirliği oluşacaktır" diye konuştu.

İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kendisini ağırladığı için Başkan Topbaş'a teşekkür eden Danimarka'nın Türkiye Büyükelçisi Kim Jorgensen de, iki ülke arasında devam eden iyi bir işbirliği ve ticari ilişkiler bulunduğuna dikkat çekerek, Danimarka İthalat Konseyi'nin iki yılda bir gerçekleştirilen toplantısını İstanbul'da yapacağını açıkladı. "Bu toplantı için İstanbul'un seçilme nedeni, arz ettiği önemden ve ekonomik gelişmesinden dolayı olmuştur" diyen Kim Jorgensen, Danimarka'nın Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini desteklediğini de kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 18:23:08
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 18:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?